Adres :
Rte du Pâlogne 6, 4190 Ferrières, Belgique
Beschrijving

Zuster Anna, zuster Anna, zie je nog niets komen? Wanneer je de Burcht van Logne beklimt, is het onmogelijk om je blik niet te richten op het omliggende platteland. Ontdek de geheimen van dit fort, waar de beruchte roversbende 'Sangliers des Ardennes' zich ooit nog schuilhield.

Om dit versterkte kasteel boven op een rots die uitsteekt over de vallei van de Ourthe te bereiken, trek je het best je wandelschoenen aan. Al snel zul je snappen waarom deze plek eeuwenlang dienstdeed als natuurlijk toevluchtsoord voor de lokale bevolking en rondtrekkende bezoekers. Het gaat bovendien om een uitzonderlijke site met een adembenemend uitzicht over de vallei. Geen wonder dus dat er een fort werd neergepoot. Helaas werd de burcht in 1521 verwoest op bevel van Keizer Karel V, maar de ruïnes zijn gelukkig bewaard gebleven. Klaar om dit stukje geschiedenis in Vieuxville-Ferrières te ontdekken? Tijdens de rondleiding of met een audiogids aan je oor kom je alles te weten over de mysteries van de Burcht van Logne ...

Klaar voor de schattenjacht?

Voordat je het kasteel bestormt, moet je toch eerst even halt houden in het museum. Dat werd namelijk ondergebracht in een 16e-eeuwse boerderij en gunt je een kijkje in het dagelijkse leven in de middeleeuwen en in het fort. En daarna? Op schattenjacht, natuurlijk! Want ergens in de Burcht van Logne ligt de Gatte d'Or verstopt, de legendarische 'gouden geit' die – als we de geruchten mogen geloven – een fabelachtige schat bewaakt. Maar hoe ga je ze vinden? Wel, door samen met je team zes raadsels op te lossen! Let goed op, want tips zijn dichterbij dan je denkt ... Ben je dan nog niet moe? Dan trek je richting de valkerij! In de zomer houdt een spektakel met zo'n dertig roofvogels je blik op de hemel gericht, zodat je geen moment van hun imposante vlucht moet missen. Adelaars, haviken, uilen en buizerds vliegen rakelings langs de ruïnes, zodat jij met je hoofd in de wolken huiswaarts kunt keren.

Copyright foto's: palogne.be

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Ferrières
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Ferrières
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luik - Ferrières
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Ferrières
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Ferrières
- op 1km afstand