Adres :
Rue du Comte Théodule d'Ursel 25, 6940 Durbuy, Belgique
Beschrijving

Je kent vast 'de kleinste stad ter wereld' al. Met zijn geplaveide straatjes, oude huizen, geschiedenis, gastronomie en natuurlijk verbluffende natuur blijft Durbuy stof tot dromen voor liefhebbers van authenticiteit. Kom mee op een zinnenstrelende reis die je nog lang zal bijblijven!

Klein is dit stadje zonder enige twijfel. Het centrum van Durbuy telt een luttele 400 inwoners. Het stadje dankt zijn titel aan koning Jan van Bohemen, graaf van Luxemburg, die het in 1331 de status van 'stad' gaf. En die titel is een leus geworden. Maar het is ook een grootse stad, omdat ze haar bezoekers steeds weer verrast. In dit bruisende stadje hoor je het water van de Ourthe altijd zingen. Je wandelt er door de geschiedenis, langs kalkstenen huizen met leien daken uit de 17e en 18e eeuw, romaanse kerken, kasteelhoeves, de belvedère met uitzicht op de stad en de vallei, en uiteraard het kasteel. De gemeente Durbuy mag ook trots zijn op de megalieten van Wéris en Oppagne (de mooiste groep dolmens en menhirs van het land).

Majestueus en avontuurlijk

Durbuy is ook en vooral een grandioze omgeving die natuurliefhebbers, sportievelingen en avonturiers altijd weet te bekoren. Zin om je grenzen te verleggen? Adventure Valley blijft maar nieuwe uitdagingen voorschotelen met zijn ruim 25 activiteiten voor alle leeftijden en voorkeuren. Laat je je liever betoveren door het Parc des Topiaires en zijn 250 struiken die in de meest sprookjesachtige vormen zijn gesnoeid? Of wil je proeven van de authentieke keuken van deze streek? We kunnen je geen ongelijk geven! Durbuy heeft het allemaal. Met zijn rijke toeristische erfgoed blijft het dan ook het jaar rond bezoekers trekken. Durbuy is vooral ook een stadje waar je je nooit verveelt. Denk maar aan de vele markten (mis vooral de kerstmarkt niet!), kermissen en feesten. 

 

Copyright foto's: Ardennes-étape

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

Tot ziens bij het Belvedere uitzichtpunt!
Als je er eenmaal bent, met de auto, te voet of op de fiets, is de stop bij Belvedere de moeite waard. 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Met de fiets
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand