Adres :
Montleban 67, 6674 Gouvy, Belgique
fr
nl
Duur : 1 uur
Beschrijving

In Montleban, in de provincie Luxemburg, maalt een authentieke molen uit 1545 sinds kort opnieuw graan, aangedreven door de waterkracht van de Ourthe. Het graan wordt er gemalen om er verschillende soorten bloem en een speciaal bier mee te maken. Overheerlijk, volgens liefhebbers!

Hoe oud de molen precies is, valt niet meer te achterhalen. Het enige wat we zeker weten is dat hij in eeuwenoude documenten uit 1545 voor het eerst vernoemd wordt. Tot 1956 werd hier onafgebroken graan gemalen. De familie Massard heeft de molen al sinds 1892 in haar bezit en onlangs herstelde Jean-Marie Massard (van de 4e generatie) deze opnieuw in zijn volle glorie.

Je kan verschillende soorten bloem kopen van het gemalen graan. Net als het lekkere streekbiertje dat ermee mee gebrouwen wordt, en dat je ook ter plaatste kan degusteren: de Bigaut, vernoemd naar de bijnaam van de illustere broer van Jean-Marie.

In de coulissen staan de 5e en 6e generatie Massard al klaar om dit schitterende familieproject verder te zetten. De ambitie is om de streek de komende eeuwen te blijven voorzien van 100% milieuvriendelijk geproduceerde bloem.

Ben je geïnteresseerd in milieuvriendelijke productie, historisch erfgoed en authentieke streekproducten? Dan ben je hier drie keer aan het juiste adres!

Als Ardennes-étape klant krijg je na afloop van je bezoek een kg bloem (per groep) mee naar huis.

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Als Ardennes-étape klant krijg je na afloop van je bezoek 1 kg bloem (per groep) mee naar huis. Waarom er in je vakantiehuis niet onmiddellijk overheerlijke pannenkoeken mee bakken?

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

Gratis parking aan de molen

Talen van de activiteiten: Frans, (Nederlands indien beschikbaar)

Gedeeltelijk toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Tarieven

Prijs volwassene: 5 euro

Prijs kind: 3 euro

Contact en reserveren
Kantooruren

Bezoeken op vrijdag en zaterdag van 14 tot 17u, enkel op reservatie


Telefoon

Adres van de activiteit
Montleban 67, 6674 Gouvy, Belgique

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Houffalize
- op 8km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Houffalize
- op 8km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 8km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 8km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Gouvy
- op 8km afstand