Adres :
Rue de Herve 102B, 4651 Herve, Belgique
fr
nl
en
Duur : (bezoek en degustatie): 1 uur
Beschrijving

Zin in een leuke activiteit die helemaal om smaak draait? Welkom in het fruitige Atelier Constant-Berger! De drie gepassioneerde brouwers nemen je mee op een interessante rondleiding in hun atelier en tonen je met plezier hoe ze er fruit persen, distilleren en cider brouwen.

Hoe het verhaal van Atelier Constant-Berger begon? Met Adeline en Léandre, een jong en enthousiast koppel dat tijdens een wereldreis van één jaar besefte hoe kostbaar hun familale, culturele en natuurlijke erfgoed is. Toen ontstond hun droom om al dat moois te bewaren. Al kwam die roeping niet helemaal uit het niets, want de familie van Adeline maakt al vijf generaties lang het streekproduct peket. Adeline en Léandre kwamen op het idee om samen aan een nieuwe, minstens even verrijkende reis te beginnen: ze wilden de kunst van het distilleren leren. Léandre ontdekte alle kneepjes van het vak in het Jenevermuseum en verdiepte zijn theoretische kennis in Hasselt, onder begeleiding van specialisten. Intussen werken ze samen met Pierre-Henri en zijn ze trotse leden van de kleine kring van Belgische distilleerders. En ze zijn vastberaden om hun vakkennis nog verder uit te diepen!

Ambachtelijke vakkennis en voortreffelijke producten

In het Atelier Constant-Berger maken deze drie enthousiastelingen sappen, ciders en eaux-de-vie met fruit van hoogstammige bomen uit de streek. Het fruit van de traditionele, niet-behandelde boomgaarden heeft een smaak waar je nooit genoeg van krijgt.Het moet gezegd: hier weten ze wat lekker is, en dat merk je aan hun gedegen vakkennis en diepgewortelde waarden.
Wil je dit fascinerende atelier zelf ontdekken? Onze drie vrienden verwelkomen je met open armen voor een rondleiding langs hun installaties en vertellen je alles over wat ze doen. Uiteraard sluit je het bezoek af zoals het hoort: met een degustatie van hun lekkerste producten!Als kers op de taart krijg je als klant van Ardennes-étape een fles cider (per zes personen) of een fles sap van 1 liter (per drie personen). Dat smaakt naar meer!

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Je krijg als klant van Ardennes-étape een fles cider (per zes personen) of een fles sap van 1 liter (per drie personen).

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

/

Tarieven

€ 6/volwassene, gratis voor kinderen

Contact en reserveren
Kantooruren

zaterdag van 11 tot 12 uur. Groepen van meer dan negen personen kunnen een bezoek op maat aanvragen (een week vooraf reserveren).Adres van de activiteit
Rue de Herve 102B, 4651 Herve, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Herve
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Herve
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Herve
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Herve
- op 1km afstand