Adres :
Rue du Tribunal 4, 4800 Verviers, Belgique
Beschrijving

Wist je dit al? Verviers is de waterhoofdstad van Wallonië. En in dit kleine, vredige stadje valt meer te zien dan je op het eerste gezicht zou denken: tot het architecturale erfgoed behoren heel wat gebouwen uit de wolindustrie, want in deze sector was Verviers ooit een belangrijke speler.   

In het hart van de Blauwe Ardennen, niet ver van Luik, Eupen of Spa, verwelkomt Verviers je in de vallei van de Vesder. Deze gezellige streek ligt op de rand van de Hoge Venen. Hier geniet je van het rustige leven, proef je van tal van streekproducten, smul je van gastronomische verwennerijen en wordt de lokale culturele rijkdom gekoesterd.  Verviers heeft een speciaal plekje in de regio, met zijn Fonteinentocht, rijsttaart en ambachtelijke chocoladetraditie. Redenen genoeg om er een gezellige vakantie te plannen, zodat je deze weinig bekende stad naar hartenlust kunt verkennen. Het kloppende hart van het stadscentrum bestaat uit drie pleinen: de Place Verte, de Place du Martyr en de Place du Marché.

Zacht goud en blauw goud

Het industriële verleden van de stad gaat verschillende eeuwen terug en heeft alles te maken met de wolproductie ('zacht goud') waar Verviers wijd en zijd om bekendstond. Die reputatie was niet alleen te danken aan de vakkennis van de ambachtslieden, maar ook aan het kristalheldere water ('blauw goud') van de Vesder. In het Toeristisch Centrum voor Wol en Mode en in het Waterhuis zie je nog sporen van dat rijke verleden. En dat zijn slechts twee van de vele toeristische bezienswaardigheden in Verviers, want in deze dynamische stad valt er ook heel wat anders te beleven, van rommelmarkten tot toneelstukken en concerten. Daarnaast zijn er tal van musea te bezoeken, zoals het Museum voor Schone Kunsten en het Archeologie- en Folkloremuseum. Lust je wel eens iets lekkers? Mis dan zeker de Chocolaterie Darcis niet: hier word je meegenomen op een reis door de chocoladewereld. Wandelingen, fietstochten, winkels, restaurants, sfeervolle parken ... Dat alles en meer beleef je in Verviers.

Copyright foto's: MTPV / Vincent Botta / VisitArdenne / Visit Wallonia

Te doen
  • Ontdek het geheim achter de chocolade van Darcis tijdens een privéworkshop in je vakantiehuis!
  • Verken het Land van Herve op een step van Bilstain Adventure

 

 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Dison
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Dison
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Dison
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Dison
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Pepinster
- op 5km afstand