Adres :
Fourneau Saint-Michel 4, 6870 Saint-Hubert, Belgique
fr
nl
Beschrijving

Ontdek te midden van de ongerepte natuur de Ardennen van vroeger. Het industriële verleden, de oude ambachten en het ouderwetse dagelijkse leven ... Maak kennis met uitzonderlijk erfgoed!

Bezoek op het Domaine provincial du Fourneau Saint-Michel het Musée du fer (IJzermuseum) en/of het Musée de plein air (Openluchtmuseum) en ontdek hoe de mensen 'vroeger' leefden in de Ardennen en in Wallonië.

De ijzerindustrie van de 17e en 18e eeuw

In het Musée du fer ontdek je het bloeiende industriële verleden van deze regio. Op het programma: opmerkelijke gebouwen (waaronder een oude hoogoven), gietijzertechnieken en de vele toepassingen van ijzer in het dagelijkse leven van weleer.

Het landelijke leven van de 19e en 20e eeuw

In het Musée de plein air wordt het leven van weleer op het Waalse platteland opnieuw tot leven gewekt. In deze prachtige omgeving werden wijken nagebouwd die je een beeld geven van de oude ambachten en het dagelijkse leven van toen. Het schooltje, de werkplaatsen van ambachtslieden, de kapel, de broodoven, de winkel ... In al deze gebouwen zie je interessante voorwerpen die het verleden tot leven brengen.

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

3 voor de prijs van 2

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

Tip: omdat je kunt kiezen uit twee routes (één korte, één lange), verken je de site geheel op je eigen tempo! Wil je graag alles zien? Trek er dan een hele dag voor uit.

Tarieven

prijzen staan op de website van onze partnerAdres van de activiteit
Fourneau Saint-Michel 4, 6870 Saint-Hubert, Belgique

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Te paard
Luxemburg - Nassogne
- op 1km afstand
Te paard
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 1km afstand