Adres :
Rue de la Fontaine 29, 6870 Saint-Hubert, Belgique
Beschrijving

De stad Saint-Hubert is een van de grootste toeristische trekpleisters in de streek. En dat verbaast ons niet, want er is enorm veel te doen en te zien! Adembenemende landschappen, schilderachtige dorpjes, restanten van vergane tijden ... Klaar om dit stukje Ardennen te ontdekken?   

Een bezoek aan Saint-Hubert voelt een beetje aan als een reis door de tijd en de natuur. De stad is gebouwd rond de statige basiliek, waar elk jaar het grote Sint-Hubertusfeest plaatsvindt: een traditionele viering waarbij honden uit het hele land in de kerk worden gezegend. Ook het Abdijpaleis is zeker een bezoek waard, en daarnaast zijn er tal van activiteiten te beleven: jeepsafari's, koetsritten, luchtsporten, kajakken, vissen, mountainbiken ...  

Paradijs voor dierenliefhebbers 

Wist je dat Saint-Hubert de Europese hoofdstad van de jacht en de natuur is? Al eeuwenlang is het mythische bos van Saint-Hubert een echt natuurheiligdom waar wilde dieren in overvloed leven én een paradijs voor jagers. Hier naar het burlen van de herten komen luisteren, is een magische belevenis. Wil je de wilde dieren graag van dichtbij zien? Ga dan naar het Wildpark van Saint-Hubert, een prachtig gebied op slechts 2 kilometer van het stadscentrum. Hier bewonder je dieren zoals reeën, bizons, damherten en everzwijnen in hun natuurlijke omgeving. Een betoverende ervaring voor groot en klein! En als je eropuit wilt trekken met je gezin, is het Domein van Fourneau Saint-Michel een aanrader. Dit domein in de volle natuur omvat een waterpartij, musea en een inspirerend documentatiecentrum. En slechts 20 minuutjes rijden verderop ligt het mooie toeristische stadje La Roche-en-Ardenne. 

Copyright foto's: VisitArdenne Sebastien_ortega, VisitArdenne Pascal Willems, Laetis Johan.Barrot, Martin Dellicour

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

Maak tijdens uw verblijf in Saint-Hubert van de gelegenheid gebruik om het provinciaal domein van Mirwart te bezoeken, vertrekpunt voor vele wandelingen.

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand