Beschrijving

Barvaux is een dorpje in het midden van de Belgische Ardennen en hoort bij de gemeente Durbuy. Gezien zijn 400 inwoners wordt Durbuy ook wel eens het ‘kleinste stadje ter wereld' genoemd. Het is eveneens één van de mooiste plekjes in het land, met een stadscentrum dat een Ardense gezelligheid uitstraalt. Barvaux-sur-Ourthe ligt trouwens op slechts een half uurtje van Aywaille en Marche-en-Famenne, twee andere stadjes in de Ardennen die een bezoek waard zijn.

Barvaux (Bohon)

Barvaux : Barvaux ligt niet ver van Durbuy. Zijn aantrekking ligt voornamelijk in het feit dat het een belangrijk commercieel centrum is. U kunt er alle aankopen doen waarvoor u in Durbuy niet terecht kan. De geschiedenis van Barvaux is verbonden aan die van de binnenscheepvaart. Vandaag zorgt de Ourthe eerder voor ontspanning: kajakken, kanoën, baden, waterfietsen, wandelen, … Het water is tevens de natuurlijke grens tussen de Famenne en de Condroz. Op aangename wandelingen ontdekt u schitterende wilde rotsformaties langsheen de Ourthe.
In de kerk troont de « Christ des Bateliers » (Christus van de binnenschippers). Tijdens de Franse revolutie gooiden de sansculotten het beeld in de Ourthe. Binnenschippers van Barvaux die in de buurt van Tilff voeren, ontdekten later een arm die uit het water stak. Ze dachten dat er aan man aan het verdrinken was en haastten zich om hem te redden. Zo haalden ze de Christus van Barvaux terug boven. Nu siert het beeld triomfantelijk het koor van de kerk. Verder te bezichtigen: de kapel van Ténimont, het uitzichtpunt van de « Tour du Diable » (Duivelstoren) (een toren met een middeleeuws karakter) of de plaats « des Hazalles » , een oud dorpje dat eertijds werd uitgeroeid door de cholera. Vandaag is de golf van Durbuy er gevestigd. Tennis, zwembad, minigolf, speeltuin, … Barvaux is op alles voorzien om u de kans te geven u te ontspannen!

Bohon : De belangrijkste attractie van Bohon is zijn overdekt tropisch zwembad dat zich bevindt in een complex ingericht in een oude versterkte hoeve. Deze plaats heet « Spirlet », en was vroeger de verblijfplaats van de heren van Bohon, die begraven zijn in de kerk van Barvaux. In het dorp zijn er nog andere mooie boerderijen in kalkbreuksteen uit de 17de, 18de en 19de eeuw. Tijdens een van uw wandelingen langsheen de Ourthe kunt de ingang van de grot van Bohon zien, een paradijs voor de vleermuizen van de streek.

 

 

Copyright foto's: Ardennes Etape et Ville de Barvaux

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Met de fiets
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Met de fiets
Luxemburg - Durbuy
- op 3km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 3km afstand