Adres :
Rue de Maredsous 11, 5537 Anhée, Belgique
Beschrijving

Ben je op zoek naar een spirituele plek waar elke steen sereniteit ademt? Dan is de abdij van Maredsous jouw droombestemming. In de weelderig groene vallei van de Molignée houden de benedictijnermonniken hun gastronomische tradities in ere.

Met haar bosrijke omgeving en neogotische bouwstijl, die herkenbaar is in de kerk, het klooster, de bibliotheek en enkele bijgebouwen, straalt de abdij van Maredsous harmonie uit. De monniken van de abdij ontvangen hun bezoekers altijd op authentieke wijze, volgens de waarden waarop de heilige Benedictus zijn orde stoelde. Als je deze streek bezoekt, neem dan zeker de tijd om deze magische plek met haar kerk en prachtige vierkante klooster van 50 bij 50 meter te verkennen. In de stille tuin ruist een fontein, en door de galerijen eromheen gaan de monniken in alle rust van het ene gebouw naar het andere. Je kunt ook (in stilte!) met de monniken mee-eten in de refter, die baadt in het natuurlijke licht dat door de hoge ramen valt.

Eeuwenoude vakkennis

De abdij van Maredsous is beroemd om haar heerlijke kazen. Al sinds 1872 maken de monniken met kennis van zaken en volgens een traditionele methode kaas in de abdijkelders, waar het microbiële ecosysteem ideaal is voor die edele kunst. Tijdens je bezoek ontdek je alles over de geschiedenis van de kazen, hoe ze door de tijd heen geëvolueerd zijn, hoe melk in wrongel verandert en hoe kaas traditioneel wordt geaffineerd. En om je bezoek in schoonheid af te sluiten, kun je de kazen proeven terwijl je geniet van de rustgevende omgeving ...

Copyright photos: Visit Ardenne / Visit Wallonia

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Onhaye
- op 3km afstand