Adres :
Sq. Elisabeth 2, 6700 Arlon, Belgique
Beschrijving

De belvedère van de Sint-Donatuskerk is hét symbool van de stad en blaast je van je sokken met een adembenemend, uniek uitzicht.

Er lag eens een kerk op de top van een heuvel in het hart van het oude Aarlen. Om die top van 428 meter hoog te bereiken, moet je de prachtige stenen kruisweg volgen, die is beschermd als belangrijk erfgoed van Wallonië. De 'Helling van Sint-Donatus' of de 'Koninklijke Kruisweg' leidt je naar de deuren van de kerk, waarop tussen 1905 en 1907 een uitkijktoren werd gebouwd ter vervanging van het torentje dat de kapucijnen er ooit hadden op gezet.

Geef je ogen de kost!

Om bovenin de belvedère te komen, op een hoogte van 35 meter ongeveer, moet je een trap met 141 treden beklimmen. Als beloning voor die inspanning geniet je bij mooi weer van een indrukwekkend uitzicht. Want voorbij de leiendaken van de stad zie je ook het Ardense plateau en de prachtige landschappen in de omgeving, verspreid over drie buurlanden: Frankrijk, het Groothertogdom Luxemburg en Duitsland. Een unieke ervaring, geloof ons! Je kunt de belvedère bezoeken van 1 mei tot en met 15 september. Het hele jaar door worden tal van rondleidingen en verscheidene nocturnes georganiseerd. Zo kun je Aarlen ook 'by night' bewonderen!

Copyright photos: Visit Wallonia

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 3km afstand
Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 3km afstand