Adres :
Chem. de la Citadelle 1, 5500 Dinant, Belgique
Beschrijving

Vanop haar rotsklif kijkt de Citadel van Dinant uit over de stad. Het bouwwerk ligt op een hoogte van meer dan 100 meter en biedt een weergaloos uitzicht over de Maasvallei, maar bovenal is het een plek die geschiedenis ademt. Klaar om te rotsen te trotseren?

Omhoog, omhoog ... Op welke manier zou jij de Citadel veroveren? Door de 408 treden te trotseren? Of neem je liever gewoon de kabelbaan? Wat je ook kiest, de Citadel loont alle moeite. En je kunt de tweede optie ook gebruiken om na je bezoek rustig weer naar beneden te gaan. Wanneer je boven bent, reis je terug in de tijd naar de belegering van Dinant door Karel de Stoute, toen het Bourgondische leger de stad verwoestte.  Daarna doorkruis je de belangrijkste periodes uit de geschiedenis van deze burcht, tot aan de Eerste Wereldoorlog.

De herdenkingsruimte

In augustus 1914 vonden er in Dinant hevige gevechten plaats tussen de Franse en Duitse troepen. Bij die bloedige strijd kwamen 674 burgers om het leven, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Dinant. Om de oorlog en de slachtoffers te herdenken, is er in de Citadel een speciale ruimte ingericht met een reconstructie van een schuilkelder die door een bombardement ingestort is. Een bezoek aan deze plek grijpt je naar de keel ... Na je tijdreis kom je buiten in een heel andere sfeer terecht. Vanaf de rotsen biedt de Citadel namelijk een adembenemend uitzicht over de streek! En voor de jongsten is er een speeltuin aangelegd waar ze zich kunnen uitleven.

Copyright foto's: Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Te voet
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 3km afstand
Onze favoriet
Te voet
- op 3km afstand