Adres :
Rue Adolphe Sax 14, 5500 Dinant, Belgique
Beschrijving

Een imposante rotsklif, een mooie citadel, de statige Maas ... Dinant is de ideale plek voor een leuke uitstap. Met haar rijke geschiedenis en gevarieerde, spannende activiteiten is deze stad een niet te missen bestemming die je oneindig kunt herontdekken!

Als je naar Dinant rijdt, kun je niet anders dan de weg langs de iconische Rots Bayard nemen. De gezichten van de kinderen plakken tegen de autoruiten, en iedereen voelt die typische kleine rilling die bij een onvergetelijke belevenis hoort. En dat is logisch, want een bezoek aan Dinant vergeet je nooit! Wanneer je in de stad aankomt, wordt je blik onverbiddelijk omhooggetrokken naar de indrukwekkende citadel die boven de stad uittorent. Vanaf de rotsen kijkt ze beschermend uit over de streek. Wil je de citadel bezoeken, dan staat de kabelbaan klaar om je helemaal naar boven te brengen. Of beklim je liever de 408 traptreden die naar het bouwwerk leiden? Uiteindelijk maakt het niet uit: welke weg je ook kiest, het duizelingwekkend hoge panorama is voor iedereen even adembenemend. En de hele citadel ademt geschiedenis!

Activiteiten in overvloed

Beneden bruist de stad van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon, van het leven rond de kapittelkerk. Neem rustig de tijd om de mooie pleintjes en steegjes te verkennen. Daarna kun je op het water dobberen tijdens een boottocht over de Maas, in een kajak of in een elektrische boot. En daar stopt het niet! In deze streek zijn er nog veel meer verborgen schatten te ontdekken, van de grot 'La Merveilleuse' tot het kasteel van Freÿr en zijn prachtige tuinen, of de abdijen in de vallei van de Molignée, of het Maison du Patrimoine Mosan in Bouvignies. Hoe vaak je de streek ook bezoekt, Dinant heeft meer dan genoeg te bieden om je telkens weer te verrassen!

Copyright foto's: Ardennes-étape / VisitArdenne

Te doen
  • Dinant is de geboorteplaats van de saxofoon! Bezoek het huis van Adolphe Sax, in het centrum van de stad.
  • Ga met Thomas packraften op de Lesse
  • Maak een boottocht van Dinant naar Freÿr met Dinant Evasion

 

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

De stad heeft meer dan 1000 gratis parkeerplaatsen.

  • Boulevard des Souverains
  • Place Cardinal Mercier
  • Place d’Armes
  • Place Reine Astrid

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Te voet
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 3km afstand
Onze favoriet
Te voet
- op 3km afstand