Adres :
6830 Bouillon, Belgique
Beschrijving

Droom je ervan om in de voetsporen van de legendarische kruisvaarder Godfried van Bouillon te lopen? Breng dan een bezoekje aan zijn middeleeuwse burcht! Deze niet te missen historische site ligt in het hart van de Semoisvallei, waar natuur en geschiedenis in elkaar overvloeien.

Het Kasteel van Bouillon wordt beschouwd als de oudste feodale burcht in België. En die reputatie heeft het allesbehalve gestolen! Dit massieve, indrukwekkende bouwwerk torent hoog uit boven de stad en strekt zich trots uit over drie rotsachtige heuveltoppen, waar het een adembenemend uitzicht biedt over de vallei en de kronkelende Semois. Het gebouw ademt symboliek en is beschermd als belangrijk erfgoed in Wallonië. Bij een bezoek word je ondergedompeld in de middeleeuwse sfeer en reis je wel duizend jaar terug in de tijd.

Landheren, valken en spectaculaire shows

In het kasteel gaat er een fantastische wereld voor je open en beleef je momenten die je ogen doen fonkelen. Het hoogtepunt van de dag? Dat is ongetwijfeld de roofvogelshow! De valken, arenden en uilen die de valkenier majestueus over het burchtplein laat scheren, houden alle toeschouwers in de ban. Krijg je niet genoeg van het kasteel? Denk dan ook eens aan het museum, de tentoonstellingen, de kelderbezoeken en nachtwandelingen met fakkels … Op het kasteelprogramma staat voor ieder wat wils. Controleer dus vooraf wat er allemaal te beleven valt wanneer jij langskomt!

Copyright foto's: Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Onze favoriet
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand