Adres :
Freyr 12, 5540 Hastière, Belgique
Beschrijving

Hou je van weelderige paleizen en tuinen waarin je zou kunnen verdwalen? Breng dan zeker een bezoekje aan Hastière, waar het Kasteel van Freÿr-sur-Meuse als uitzonderlijk Waals erfgoed beschermd is. Dat wordt liefde op het eerste gezicht!

Het imposante Kasteel van Freÿr ligt langs de Maas en is knus genesteld tussen de glooiende heuvels. Oorspronkelijk was het een versterkte burcht, maar in 1554 werd die verwoest. Vervolgens verrees op deze plek een renaissancekasteel. In de loop van de zeventiende en achttiende eeuw evolueerde de stijl en groeide het kasteel geleidelijk. Wanneer je het Kasteel van Freÿr ziet, kun je niet anders dan onder de indruk zijn van dit immense gebouwencomplex in de weelderige natuur. Naast de statige architectuur zelf is ook het klassieke, verfijnde interieur een lust voor het oog. In de kamers en zalen bewonder je meubels en decoratiestukken die door de tijd heen zijn verzameld door de twintig generaties die hier hebben gewoond.

Een weelderige omgeving

Naast het kasteel zijn de Franse tuinen, die geïnspireerd zijn door de beroemde tuinarchitect Le Nôtre, een echte blikvanger. De elegante, rustgevende tuinen zijn als uitzonderlijk erfgoed beschermd door Parken en tuinen in Wallonië. Verdwaal in het enorme haagbeukendoolhof van 30.000 m² of wandel langs de tientallen eeuwenoude sinaasappelbomen en negen vijvers. Mis ook zeker het romantische paviljoen niet, dat ingericht is door de gebroeders Moretti. Heb je na dit ontspannende kasteelbezoek nog zin om je sportief uit te leven? Freÿr is ook een geliefde bestemming voor rotsklimmers!

Copyright photos: Ardennes-étape / Visit Ardenne / Visit Wallonia

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Dinant
- op 2km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 2km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 2km afstand
Onze favoriet
Te voet
- op 2km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 2km afstand