Adres :
Jehay, 4540 Amay, Belgique
Beschrijving

Een kasteel dat eruitziet alsof het op water staat. Een schilderachtige omgeving. Dambordstenen waarvan de tinten variëren naargelang het uur van de dag en het seizoen. Charme en elegantie. Italiaanse tuinen die je uitnodigen om langzaam van het leven te genieten. Wie het Kasteel van Jehay bezoekt, wil er nooit meer weg.

Wanneer je het Kasteel van Jehay voor het eerst ziet, ben je gegarandeerd onder de indruk. De gracht en uitgestrekte waterpartij, de elegante paden, de mooie stenen brug en dambordstenen, de kleurrijke bloemperken: je weet gewoon niet waar je eerst moet kijken. Het kasteel, een perfect voorbeeld van de Maaslandse renaissance uit het midden van de zestiende eeuw, is uiteraard beschermd als uitzonderlijk Waals erfgoed. Het interieur is al even weelderig als het domein: van de meubels tot het tapijtwerk, de schilderijen, het zilverwerk, het keramiek ... Alles is een lust voor het oog. Let wel op, want de binnenruimtes worden momenteel gerenoveerd. Je kunt ze dus niet bezoeken, maar online ontdek je wel hoe de werken vorderen. In de bijgebouwen zijn ook permanente tentoonstellingen te bewonderen.

Italiaanse tuinen

In het hart van de Italiaanse tuinen ontdek je prachtige beeldhouwwerken, speelse waterpartijen en zelfs een negentiende-eeuwse moestuin van maar liefst een hectare groot. Het geheel is omgeven door een lage bakstenen muur. In de onlangs gerenoveerde moestuin worden oude groenten en geurige planten geteeld. Naast de moestuin beschikt het kasteel ook over een wintertuin en een boomgaard. Voeg daarbij de vele rozen en bloemperken en je hebt de perfecte omgeving voor een welverdiende pauze ...

Copyright foto's: Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Amay
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Amay
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Amay
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Amay
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Amay
- op 2km afstand