Adres :
Mèmorial Du Mardasson, 6600 Bastogne, Belgique
Beschrijving

Dit indrukwekkende monument moet je absoluut gezien hebben. Het staat symbool voor de Slag om de Ardennen ('Battle of the Bulge' in het Engels), die tot de bevrijding van Bastenaken heeft geleid. Het uitzicht vanaf het monument is zo ongelooflijk dat je er even stil van wordt.

Misschien voel jij het ook wel als je bij het Battle of the Bulge Monument aankomt: een onverklaarbare rilling over je rug. De sfeer die over deze plek hangt, is dan ook heel bijzonder: het monument herdenkt de 76.000 Amerikaanse soldaten die op Belgisch grondgebied zijn gesneuveld tijdens de Slag om de Ardennen, een bloederig hoofdstuk in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.Het monument werd in 1950 ingewijd en heeft de vorm van een vijfpuntige ster met 31 meter lange armen. De geschiedenis van de Slag om de Ardennen staat in gouden letters in de muren van de open galerij gegraveerd. Onder het herdenkingsmonument ligt een grafkelder, waarvan de muren versierd zijn met prachtige mozaïeken van de kunstenaar Fernand Léger. In dit wereldwijd unieke werk zijn de joodse, katholieke en protestantse culturen vertegenwoordigd.

Tussen hemel en aarde

Het Battle of the Bulge Monument ligt op een heuvel op slechts 2 kilometer van het centrum van Bastenaken. Via een trap bereik je de wandelgang op het monument, waar je even stil wordt van het verbluffende uitzicht over de omgeving.

Vind je de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog fascinerend? Ga dan na je bezoek aan het Battle of the Bulge Monument zeker naar het vlakbij gelegen War Museum, een indrukwekkend museum dat de Tweede Wereldoorlog interactief tot leven brengt.

Copyright photos: Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 4km afstand