Adres :
Parc naturel Hautes Fagnes - Eifel, Belgique
Beschrijving

Dit is een van de mooiste plekjes van België. De uitzonderlijke landschappen lijken wel postkaarten! Je vindt er ook de hoogste punten van België én een rijke en diverse fauna en flora.

Je bent gewaarschuwd: wie hier komt, valt als een blok voor deze schitterende streek op amper een uur van Luik. In de bossen en aan de rivieren, in de schilderachtige dorpjes, de valleien en weiden, in de heiden en venen voel je het hart van de Ardennen kloppen. Hier ligt ook het befaamde plateau van de Hoge Venen, het hoogste punt van België, met toppen van 672 meter (Baraque Michel) en 694 meter (Signal de Botrange). Ze trekken veel toeristen, die hier komen wandelen op het 'dak van België'.

Omarm de weidse vlakten 

Als je wilt genieten van natuur zover het oog reikt, graag een frisse neus haalt en adembenemende landschappen wilt ontdekken zonder het vliegtuig te moeten nemen, dan ben je hier aan het juiste adres. Zet je schrap voor een onvergetelijke ervaring. Bovendien is er veel te doen in de omgeving! La Maison du Parc - Botrange ligt aan de rand van het natuurreservaat van de Hoge Venen. Dit is het ideale vertrekpunt voor wandelingen. Je koopt er wandelkaarten, boekt er een wandeling met gids, maakt een ritje in een paardenkoets of een tochtje met een elektrische fiets, gaat skiën, bezoekt tentoonstellingen ... Kortom, ontspannende en leuke momenten op een magische plaats die je nergens anders in België vindt.

Copyright photos: Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Eupen
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Eupen
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Eupen
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Eupen
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Eupen
- op 3km afstand