Adres :
Hohe Mark, 4750 Bütgenbach, Belgique
Beschrijving

Een prachtige wandeling door de bossen van Elsenborn en Rocherarth brengt je naar een uitkijkpunt dat je nergens anders vindt in België: de ongelooflijke rots van Bieley.  Met zijn 560 meter is dit de hoogste van het land.

Klaar om op avontuur te gaan? Trek dan snel je wandelschoenen aan! De bestemming? Een ongelooflijke plek: de Rocher du Bieley. Vanaf hier is het uitzicht op de Hoge Venen adembenemend mooi. Dit lijkt wel een postkaart! Bewonder de prachtige natuur, de kleurschakeringen, de glinsterende beek, de dichte bossen … Dit decor kon zo uit een sprookje of uit de films van Lord of the Rings komen. Het is een lange wandeling tot dit punt (zo'n 12 kilometer), maar je wordt er dubbel en dik voor beloond!

In het hart van de Oostkantons

De rots van Bieley ligt in het Belgische Elsenborn, maar is enkel bereikbaar via … Duitsland!  Waarom? De rots bevindt zich in een militaire rode zone (de militaire basis van Elsenborn), die niet toegankelijk is voor het publiek. Er geraken is dus een avontuur op zich. Hier, aan de rand van België, ben je wel snel aan de andere kant van de grens. Je steekt dus de Belgisch-Duitse grens over (opgelet: de grensovergang is soms om veiligheidsredenen gesloten wegens militaire manoeuvres) en wandelt vervolgens door het bos van Elsenborn, om tot slot aan te komen bij de beroemde rots van Bieley. En daar is hij dan, trots in het midden, uitkijkend over de vallei van de Perlenbach. Adem diep in en geef je ogen goed de kost.

Deze 'internationale' wandeling is niet bewegwijzerd. Geef dus de volgende gps-coördinaten in: 50°28’05.2″N 6°18’07.1″E. Honden zijn toegelaten, maar ze moeten wel aangelijnd zijn. Het parcours is geschikt voor kinderen, maar niet voor kinderwagens of personen met beperkte mobiliteit.

Copyright foto's: Visit Wallonia

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Büllingen
- op 4km afstand
Te voet
Luik - Büllingen
- op 5km afstand
Te voet
Luik - Büllingen
- op 8km afstand
Te voet
Luik - Bütgenbach
- op 8km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 9km afstand