Beschrijving

Butgenbach in de Belgische Oostkantons is vooral bekend omwille van het grote meer waarop volop watersport beoefend wordt. Vlak daarnaast bevinden zich ook de ruïnes van het oude kasteel van Butgenbach. Malmedy, één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, ligt op slechts een paar kilometer er vandaan.

In het Oosten van België en een deel van de Belgische Eifel ligt de Duitstalige gemeente Bütgenbach. De grootste troef van de stad is zeker het sport- en toeristisch centrum aan de oever van het meer van Bütgenbach. Daar kun je verschillende wateractiviteiten en sporten beoefenen. Voor de gezelligheid, voor leuke cafés en restaurants moet je op het dorpsplein zijn. Ga er zeker ook eens wandelen en ontdek de mooiste hoekjes van Bütgenbach zoals de ruïnes van kastelen, een oud klooster, een middeleeuwse hoeve … In de winter kunnen wintersportliefhebbers er aan hun trekken komen want dan zijn de skipistes geopend.

In de omgeving
Verblijf je in Bütgenbach, maak dan zeker een leuke tocht met de railbike op de Hoge Venen, echt de moeite waard! Daarnaast kun je de streek ontdekken met nog andere vervoersmiddelen zoals per paard of per fiets (of MTB). Sport is zeer aanwezig in deze mooie streek, grijp dan je kans om te gaan zeilen, boogschieten of golfen.

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Bütgenbach
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Bütgenbach
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Büllingen
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 7km afstand