Boek uw vakantiehuis en bezoek Durbuy

Terecht wordt Durbuy vaak het ‘kleinste stadje ter wereld' genoemd: je kunt dit stadje in de Belgische Ardennen letterlijk in vijf minuten te voet doorkruisen. Het is echter ook één van de mooiste plekjes in het zuiden van het land. Het stadje ademt Middeleeuwen en de omgeving is ronduit indrukwekkend, ideaal voor een stevige wandeling. U bent er evenmin ver verwijderd van die andere parels van de Belgische Ardennen: Malmedy ligt op minder dan uurtje en La Roche op ongeveer 35 minuutjes rijden.

Durbuy, het kleinste stadje ter wereld

En dan bedoelen we ook écht klein. Durbuy is een schattig stadje in het hart van de Belgische Ardennen in de provincie Luxemburg, en je kunt er letterlijk in een vijftal minuten helemaal doorheen wandelen.

Maar er is in Durbuy een hele hoop te zien. Het centrum is héél erg gezellig en straalt een soort middeleeuwse rust uit. De kasseien liggen er niet honderd procent egaal bij, maar dat hoort bij de charme.

De parkeerterreinen voor personenwagens en autocars verraden dat er in Durbuy op bepaalde dagen wel eens flink wat toeristen opduiken.

Ardennes-Etape heeft heel wat vakantiehuizen in Durbuy in het aanbod. Daarom zetten we voor alle vakantiegangers de ‘musts’ op een rijtje. Er zijn enkele plekjes die je gewoon gezien moet hebben als je in de buurt bent.

Parc des Topiaires of Vormsnoeipark
Afhankelijk van waar je Durbuy binnenrijdt kan je soms het Vormsnoeipark, of Buxustuin, al zien liggen aan de overkant van de Ourthe. Heel erg grappig om te zien.

Le Labyrinth
Een absolute must als u in de zomer met de kinderen in Durbuy neerstrijkt. Dit reusachtig doolhof verdwijnt en verschijnt ieder jaar opnieuw. En elke keer volgens een ander grondplan. De maïsmuren zorgen voor een indrukwekkend, natuurlijk labyrint.

Markt La Petite Batte
Niet voor elke doorsnee markt komen de mensen van heel ver in tal van autocars om een kijkje te nemen. Wel voor La Petite Batte in Bomal-sur-Ourthe. De markt bestaat al sinds 1994 en is elke zondagvoormiddag een allegaartje van tal van ‘locals’ en toeristen.

Uitkijkpunt Belvédère
Eens je het hoogteverschil overwonnen hebt – per fiets, te voet of met de wagen – loont het de moeite om even te stoppen aan het uitkijkpunt Belvédère. Zo zie je van bovenaf hoe mini het stadje Durbuy eigenlijk wel is.

Durbuy Kayaks of La Petite Merveille
Voor al uw avontuurlijke wensen moet u bij deze twee organisatoren zijn. Rafting en kajakken op de Ourthe, deathride, Vespaverhuur, mountainbiking,… Het is allemaal mogelijk.

Voor een stevige wandeling in Durbuy, raden we aan om eerst langs te gaan bij het Office du Tourisme (Place aux Foires). Allerlei kaarten zijn beschikbaar, gratis of voor een democratische prijs, met alle bewegwijzerde wandelingen in de buurt. Wij deden de Boucle de Durbuy, met een klein omweggetje naar de Anticlinaal van la Falize.

Voor een origineel uitstapje in Durbuy met het gezin, kunnen we nog de Chevrerie d’Ozo aanraden. Je leert er over de producten op basis van geitenmelk en proeft er de lekkerste kazen.

Ardennes-Etape heeft een selectie gemaakt van de mooiste vakantiehuisjes in de streek van Durbuy. Om de streek echt goed te leren kennen is het een goed idee er een lang weekend of een weekje te verblijven.

Voor alle activiteiten in Durbuy kunt u het complete dossier raadplegen.