Beschrijving

Wie Maredsous hoort, die denkt meteen aan de abdij! De kazen en bieren zijn wereldberoemd en trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar dit kleine plaatsje. Het is de perfecte vakantiebestemming voor levensgenieters. Op een twintigtal kilometer van Maredsous ligt Dinant en de Waalse hoofdstad, Namen, ligt op een half uurtje rijden.

Maredsous

Maredsous is de stad die tot ver over de grenzen bekend is voor zijn abdij. Breng een bezoekje aan deze oude abdij en word warm ontvangen door de benedictijnenmonniken die er wonen. Verwen je zelf met een Maredsous abdijbier vergezeld met hun eigen kaas. Daarnaast is de omgeving van Maredsous ook door toeristen geliefd. De uitgestrekte bossen zijn ideaal voor een stevige wandeling of maak een tocht met een railbike in de Vallei van de Molignée. 

In de omgeving
De zeer mooie dorpjes rond Maredsous, typisch voor de streek van Namen, zijn zeker ook een bezoekje waard. De dichtstbijzijnde stad is Dinant. Ontdek zijn citadellen, ga op een boottocht of ga mountainbiken langs de Maas. Laat je meeslepen door deze charmante streek die bovendien ook nog eens een interessante geschiedenis heeft.
 
Copyright foto's: Ardennes-Etape

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Onhaye
- op 3km afstand