Beschrijving

Septon is een dorpje dat behoort tot de gemeente Durbuy. Het ligt in de provincie Luxemburg in het hart van de Belgische Ardennen. Een vakantiehuisje in Septon is de perfecte vertrekplaats om de streek te leren kennen. Het stadje Durbuy telt slechts een paar honderd inwoners en wordt soms ook wel het ‘kleinste stadje ter wereld' genoemd. Dit stukje Belgische Ardennen, in de vallei van de Ourthe, is één van de mooiste plekjes van het land.

Septon (Palenge en Petite-Somme)

Septon : In dit dorp staat er een mooi kasteel dat toebehoort aan de sekte Krishna. U kan het bezoeken, maar we raden u dit niet aan.

Palenge : Op de grens tussen de Famenne en de Condroz. Bezoek zeker zijn kerk toegewijd aan Maria Boodschap, een monument in eclectische stijl uit de negentiende eeuw. Bij het binnenkomen van het dorp staat er een beeld en een kruis dat is toegewijd aan de Heilige Genevieve, dat herinnert aan het feit dat deze plaats gekend was omwille van de geneeskrachtige werking van het water bij de behandeling van wonden. Aan het kruis "combat de 1794" (dat werd opgericht naar aanleiding van een conflict tussen Frankrijk en Oostenrijk), heeft u een prachtig uitzicht over de stad Durbuy. Mooie boerderijen sieren het dorp.

Petite-Somme : Naast de kapel Saint-Etienne, is dit dorpje de moeite waard omdat het op "Al Soquette" een uitzicht biedt over meer dan 40 dorpen van de Ardennen en de Famenne.

 

Copyright foto's: Ardennes-Etape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 2km afstand
Onze favoriet
Met de mountainbike
- op 2km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Durbuy
- op 2km afstand
Onze favoriet
Met de mountainbike
- op 2km afstand