Afstand :
7.22km
Lus :
Ja
Moeilijkheid :
Eenvoudig
Duur : 2h 07
Stijgend hoogteverschil :
161m
Dalend hoogteverschil :
162m
Beschrijving
Trail created by Vallée de la Meuse Namur-Dinant.

Vertrek : Place communale d'Anhée.

Steek de hoofdweg Namen-Dinant over onder de bescherming van de verkeerslichten. Let op de plaquette die herinnert aan de hoogte van de Maas tijdens de overstromingen van 1925-25. Ga de Rue Ribot in. Bij de T-splitsing gaat u rechtdoor over de camping. Bij het jaagpad, langs de Maas, volgt u de loop naar links. Zodra u de samenvloeiing van de Molignée bent gepasseerd, steekt u voorzichtig de hoofdweg over, zodat u op de Route de la Molignée komt en zo Moulins-Warnant binnenrijdt.

De restaurantgebouwen aan uw linkerhand zijn die van een oude smederij uit het begin van de 17e eeuw; die aan uw rechterhand zijn een oude hoogoven omgebouwd tot meelmolen en nu een CAFT. Volg deze weg tussen twee uithoeken die al bijna 400 jaar vrijwel onveranderd zijn. Na 200m, rechts afslaan in de Rue d'Henneumont. Deze macadamstraat slingert zich omhoog. Verderop ziet u rechts de Rue de la Bossière. Ga het bos in waar tijdens de Duitse invasie op 13 mei 1940 hevige gevechten plaatsvonden. Aan uw linkerhand herinnert een nederig kruis u aan het ongeluk dat een boer het leven kostte. Steek de boerderij van Henneumont over. Zeer oud en waarschijnlijk gebouwd door de vroegere abdij van Moulins, werd het in 1914 door de Duitsers in brand gestoken. Negeer het eerste pad links en ga rechtdoor door de velden. Let op het panorama op de rechteroever van de Maas en de runen van Poilvache in het zuid-zuid-oosten. Na ongeveer 500 m slaat u linksaf naar een hoogspanningslijn. Nadat u eronderdoor bent gegaan, gaat u verder naar de macadamweg en een schuurtje. Volg deze weg gedurende 50m, naar links (hij leidt naar de boerderij van Corbais). Negeer het pad dat direct langs het bos loopt, maar neem het pad dat even later links het bos inloopt. Langs dit pad kunt u nog steeds de loopgraven van het Franse leger van 1940 zien. Onderaan, bij de uitgang van het bos, gaat u naar links, passeert u de kapel ND de Lourdes uit 1873 en volgt u het pad onder het bos. Rond de oude steengroeve is er een prachtig uitzicht op Moulins: de mooie boerderij, het kasteel (voormalige abdij), en de oude koperfabriek. Aan het eind van het bos loopt het pad langs de achterkant van een kleine camping, wordt grindpad en komt uit op de rue d'Henneumont, die wij naar rechts nemen. Onmiddellijk daarna slaat u linksaf de rue de la Molignée in om terug te keren naar Anhée. Sla rechtsaf de rue Grande in. Let op het raam van Mr. Castreman met de oude motorfietsen. Ga terug naar de kerk en het beginpunt.Ardennes-étape Privilege

Bij je reservatie ontvang je automatisch een maand lang Premium-toegang tot SityTrail, een gps-app waarin je tal van mooie tochten in de buurt van je vakantiehuis ontdekt!

Hoe activeer je dit SityTrail-toegang?

  1. Ga naar je klantenaccount, rubriek voordelen
  2. Klik op de link om je account op de website van SityTrail aan te maken
  3. Download de app
  4. Verken de Ardennen!

Hoogteprofiel

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Anhée
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 0km afstand
Met de fiets
Namen - Anhée
- op 0km afstand
Met de fiets
Namen - Anhée
- op 0km afstand