Afstand :
12.35km
Lus :
Ja
Moeilijkheid :
Eenvoudig
Duur : 3h 28
Stijgend hoogteverschil :
223m
Dalend hoogteverschil :
224m
Vertrek : 50.309897,4.877567
Beschrijving
Trail created by Vallée de la Meuse Namur-Dinant.

Steek de hoofdweg over onder de bescherming van de verkeerslichten. Afslaan in de Rue Ribot, dan naar rechts in de Rue Petit, die wordt verlengd door de Rue des Fusillés. Op het kruispunt slaat u rechtsaf de rue Ste Barbe in, steekt de hoofdweg over en volgt het pad aan de overkant dat u naar de oude spoorlijn Dinant-Tamines brengt. Volg deze lijn naar links. Steek de hoofdweg over. Sluit aan op de kruising met de lijn Dinant-Namur bij de brug van Houx die in 1940 verdedigd werd door de Ardense jagers, waarvan het fort is overgebleven. Op de punt van het eiland neemt u het pad naar rechts in de richting van de huizen, verlengd door de Rue du Caillou. Net voor de spoorweg slaat u linksaf de rue de l'écluse in, die u dicht bij de plaats brengt waar de Duitsers de Maas overstaken. Ga naar het jaagpad. Na 500 meter gaat u onder de spoorweg door de voetgangerstunnel in. Steek de hoofdweg over en neem het pad rechts van de rots bij de herberg van Bouvignes. Dit pad, verwoest door een bergstroom, werd gebruikt door de indringers.

Na 1 km, neem het pad rechts om de boerderijen van Granges te bereiken. Let op de gedenkplaat. Ga terug naar beneden naar rechts richting Senenne. Let op de oude grafstenen. Na de potale in de muur, 200m verder naar beneden en neem het pad aan de linkerkant dat naar het sportcomplex leidt. Volg de spoorweg naar links. Sla bij het station rechtsaf naar het beginpunt.Ardennes-étape Privilege

Bij je reservatie ontvang je automatisch een maand lang Premium-toegang tot SityTrail, een gps-app waarin je tal van mooie tochten in de buurt van je vakantiehuis ontdekt!

Hoe activeer je dit SityTrail-toegang?

  1. Ga naar je klantenaccount, rubriek voordelen
  2. Klik op de link om je account op de website van SityTrail aan te maken
  3. Download de app
  4. Verken de Ardennen!

Hoogteprofiel

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Anhée
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 0km afstand
Met de fiets
Namen - Anhée
- op 0km afstand
Met de fiets
Namen - Anhée
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 0km afstand