Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
  • NL

Parfumatelier Guy Delforge

Het Parfumatelier Guy Delforge, uniek in Noord-Europa, maakt het voor iedereen mogelijk om de verschillende delicate fases in het creatieproces van een parfum te begrijpen. Dit alles speelt zich af op het domein van de citadel van Namen.  

Parfumatelier Guy Delforge, Namen

Om binnen te treden in de geparfumeerde wereld van de Ateliers Delforge moet je door een wirwar van geplaveide straatjes de citadel van Namen beklimmen. Helemaal bovenaan, met een prachtig uitzicht over deze stad aan de rand van de Belgische Ardennen, heeft het creatieve centrum van de Ateliers Guy Delforge zich gevestigd.

Dit centrum, uniek in Europa, biedt een inzicht op de verschillende fases in het delicate productieproces van parfum. Guy Delforge, een grootmeester in geuren, heeft hiervoor een ondergronds parcours uitgewerkt waar men elk onderdeel van dit uitzonderlijke beroep ontdekt: de symfonie van de mengeling van de geuren, de samenstelling, het laten weken, het ontwaken van de parfum, de reuktest, het glaceren, de filtering, het verpakken,…

Copyright foto's: Guy Delforge

 

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.