• NL

Brasserie des Fagnes

De Brasserie des Fagnes is om drie redenen een bezoekje waard. In het museum krijgen bezoekers oude brouwersmateriale te zien. De moderne brouwerij produceert de heerlijkste bieren. En in de taverne kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje, terwijl de kinderen zicht uitleven in de speeltuin.

 

Brasserie des Fagnes in Mariembourg

De Brasserie des Fagnes in Mariembourg, dat zijn drie genoegens in één:

- een museum over het brouwersvak tussen 1858 en 1970
- een moderne, actieve brouwerij
- een aangename plek om te proeven of te smullen

Ook de bierfeesten tijdens het tweede weekend van juli zijn meer dan de moeite waard.

Museum

"Wat de bezoekers hier te zien krijgen is de brouwerij Degaucquier", vertelt ons Frédéric Adant, de eigenaar. "Ze werd opgestart in 1858, op de Place Leopold in Chimay. Bij de sluiting in 1970 heb ik de verschillende delen opgekocht en hier tentoongesteld. Ze zijn werkelijk in zeer goede staat, de brouwer heeft ze echt goed verzorgd.”

“Ik vind het echt geweldig dat ik de bezoekers een brouwerij uit het verleden kan tonen."

Het bezoek wordt overzichtelijk gemaakt aan de hand van borden en geluidsfragmenten. U vindt ook meer informatie via touchscreens. Alles is gratis.

Brouwerij

De brouwer brouwt van woensdag tot zondag, voor de ogen van de bezoekers. Het Bière des Fagnes heeft niets te verbergen, zeker omdat de brouwerij kraaknet is. Meestal is brouwer Luc Piron beschikbaar voor een praatje met de bezoekers. Hij vertelt graag over zijn mooi beroep!

De Brouwerij des Fagnes, gelegen in de provincie Namen, is open sinds 1998 en het bier Super des Fagnes werd eind jaren ‘70 gecreëerd.

Taverne

De taverne is een grote ruimte verdeeld over twee verdiepingen. Het is er gezellig. In de winter brandt het haardvuur en in de zomer kunnen de kinderen terecht in de speeltuin. De bieren worden direct van de kuipen in de brouwerij getapt. Verser kan niet.

Geniet van een blond of bruin speciaalbier, of een kriek voor slechts twee euro. Op de kaart vindt u typische gerechten uit de Belgische Ardennen, met bier of op klassieke wijze gemaakt, die nooit duurder zijn dan tien euro.

Pluspunten
+ makkelijk parkeren aan de overkant
+ prima prijskwaliteitverhouding
+ de ontvangst is uitstekend, vriendelijk personeel en de verantwoordelijken zijn echte liefhebbers
+ bierliefhebbers raadt Ardennes-Etape aan om het degustatiepalet met vier speciale cuvées te bestellen. Houdt u meer van verrassingen? Bestel dan de cuvée van de brouwer, die wordt ingegeven door het humeur van de eigenaar, of het juniorbier met karamelsmaak en laag alcoholgehalte.

Minpunten
- toiletten zijn niet aangepast voor rolstoelgebruikers
- geen zicht vanuit de taverne op de speeltuin en dus onmogelijk om kinderen in het oog te houden.


Copyright Photos - Brasserie des Fagnes