Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid. Meer weten over het gebruik van cookies
Ok
Veelgestelde vragen COVID-19: UPDATE 20 augustus - “Bekijk onze veelgestelde vragen

De Ardense Ham

Eén van de meest in het oog springende producten van de streekgastronomie van Wallonië! Niet te missen!

 

De Ardeense Ham

Voor de Ardenezen is de Ardeense ham net zo kostbaar als die van Parma voor de Italianen..

Het voorouderlijke recept dateert, volgens hun zeggen, van lang voor Julius Caesar. Het wordt angstvallig bewaard in een geografisch afgebakend gebied. Sedert 1974 heeft dit stuk varken immers een gecontroleerde en beschermde herkomstbenaming, en sinds 1996 kent Europa een IGP toe, de Franse afkorting voor beschermde geografische herkomstbenaming.
In 1956 zag de ‘confrérie des Herdiers d’Ardenne’ (gilde) het levenslicht om dit traditionele product te beschermen en te promoten.

De Ardeense ham is een ham van gezouten, gedroogd en gerookt varkensvlees. Hij heeft een intens rode kleur en laat zich in fijne sneetjes degusteren bij een aperitief, of samen met ander fijn beleg uit de streek verorberen met een beetje brood, wat boter en wat sla. De meest modernen onder ons eten hem met alle mogelijke sauzen en in elk recept.

Copyright foto's: Ardennes-Etape

 

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.