Gastronomie in de Belgische Ardennen

Iedere regio heeft zo haar typische keuken en de Ardennen horen daar natuurlijk ook bij. We troffen enkele restauranthouders die met ons in gesprek gingen over hun passie: koken en lekker eten.

 

Gastronomie in de Ardennen

Wanneer u op vakantie vertrekt, wil je natuurlijk ook volop genieten van de lokale keuken, die typische gerechten die u nergens anders vindt. In de Ardennen worden fijnproevers niet ontgoocheld.

Enkele toppers in de Ardennen zijn le Bistronôme in Waimes, Zabonprés in Stoumont, L’Air du Temps in Liernu of Vertige des Saveurs in Martelange. De chef-koks zijn écht gepassioneerd door alles wat met lekker eten te maken heeft en ze hebben allemaal hun eigen stijl.

De Ardennen kennen bovendien tal van producenten van heerlijke streekproducten. Kaas, bier, forel, frietjes... ’t Is allemaal om duimen en vingers bij af te likken.

Top-3 van beste Belgische bieren volgens Fabian Goris van le Bistronôme: Orval, Rochefort en Leffe. Maar wees gerust, er zijn er nog honderden anderen: Bellevaux, La Chouffe, Chimay, Geuze, Gaumaise en nog veel meer. Er is voor iedereen een geschikt biertje.

Bent u in de buurt van Luik? Dan raden we u aan eens een kijkje te nemen in een Vaudrée Concept Bar. De zeven vestigingen van deze keten serveren allemaal tal van Belgische bieren. Da’s genieten! Uiteraard met mate.

Op het vlak van kaas hebben we in België ook heel wat te bieden. Sang-Hoon Degeimbre, tweesterren-chef in L’Air du Temps, deelt met ons zijn persoonlijke top-3: de kaas van Lathuy, geitenkaas van Père François en de Pas de Bleu van Agris.

Hopelijk hebt u er net zoals ons behoorlijk honger van gekregen. Boek uw vakantiehuis in de Ardennen en geniet van het lekker eten dat de streek te bieden heeft.


Copyright Photos - Nils Van Brabant en L'Air du Temps, Brouwerij de Bocq, Brouwerij van Bellevaux