Grotten van Neptunus

Deze grotten behoren tot de oudste van België. Ze kunnen te voet en per boot worden bezocht. Het bezoek eindigt met een schitterend klank- en lichtspel.

 

Grotten van Neptunus

Bij hun ontdekking op het einde van de vorige eeuw, kregen de Grotten van Neptunus toen de naam de Grotten van de Adugeoir (verdwijngat), een naam die de bewoners uit de streek nog altijd gebruiken. Deze grotten behoren tot de oudste van België. Een wilde rivier, de Eau Noire, loopt er naar binnen en verdwijnt plots in een sifon, die tot op heden nog door niemand is overwonnen. Het water komt weer aan de oppervlakte in Nismes, na een parcours van 48 uur dat naar alle waarschijnlijkheid 6 kilometer lang is. De geheimen van dit ondergronds parcours zijn nog goed bewaard ...

Het bezoek begint te voet, over verschillende verdiepingen, en gaat dan gedurende 20 minuten verder per boot, in het onderste gedeelte van de grot, 10 meter onder de Eau Noire. Het eindigt met een klank- en lichtshow, waarbij watervallen, muziek, stroboscopisch licht en de magie van uiteenspattend water u in vervoering brengen.

Totale duurtijd van het bezoek: 45 minuten.

Copyright foto's: Yannick Bernard