Arskrippana

Kerststalletjes van over de hele wereld en in alle maten en gewichten zijn tentoongesteld in het Arskrippana Museum in Bullange aan de rand van de Belgische Ardennen. Het museum - dat al bestaat sinds 1975 - is een geschikte plek om in de kerstsfeer te komen.  

Arskrippana - Museum Kerststalletjes

In het museum Arskrippana, in Bullange aan de Belgisch-Duitse grens, vindt u de grootste collectie kerststallen in Europa.

Het museum bestaat al sinds 1975 en tien jaar na de opening moesten er al grondige verbouwingswerken plaatsvinden om de collectie verder te kunnen uitbreiden.

Op een oppervlakte van 2.500 vierkante meter staan kerststallen uit de hele wereld opgesteld. In het gebouw is er ook een permanente tentoonstelling “Le monde de rêve de la poupée” (de “Droomwereld van de Pop”) en een klein winkeltje met geschenken, mineralen en decoratievoorwerpen.

De tentoongestelde kerststalletjes zijn erg divers. Er zijn er ter grootte van een erwt tot enkele vierkante meters groot en van overal ter wereld (Spanje, Brazilië, Duitsland, Malta, Italië, België, Frankrijk, Nederland, Mexico, Taiwan, Singapore,…). De tijdelijke tentoonstellingen plaatsen één cultuur of één liturgisch thema in de aandacht.

We raden u aan dit museum te bezoeken in de aanloop naar Kerstmis, kwestie van al in de juiste sfeer te komen. De kinderen zullen weg zijn van deze tentoonstelling en hun oogjes zullen niet weten waar eerst te kijken…

Pluspunten

+ De verschillende niveaus zijn met elkaar verbonden via hellende vlakken, waardoor het museum toegankelijk is voor mindervaliden.
+ Bij de ingang is een boekje verkrijgbaar met veel informatie over het ontstaan van het museum en de stukken die worden tentoongesteld.

Minpunt

- Het is een kerststallenmuseum, met kerstallen, kerstallen en nog eens kerstallen. Als de geest van Kerstmis u niet aanspreekt, zult u allicht snel verveeld zijn door de opeenvolging van kerststalletjes.


Copyright Photos - Arskrippana