Hoeve van Sanglochons

Deze oude Ardense hoeve werd gebouwd rond 1850 en volledig gerestaureerd in 1994. Er wordt heerlijke Ardense ham geproduceerd van evervarken, een kruising tussen een everzwijn en een gewoon varken. Gezouten, gerookt en gedroogd, er is voor ieder wat wils. In het restaurant is er uiteraard veel aandacht voor streekgerechten.  

Ferme des Sanglochons in Verlaine

Trek in een rijk gevulde assiette Ardennaise of Ardense schotel? De Belgische Ardennen zijn bekend omwille van de heerlijke Ardense ham of de Jambon d’ardenne.

Bij de Ferme des Sanglochons in Verlaine (bij Neufchâteau in de provincie Luxemburg) krijgt u een zicht op het ambachtelijk productieproces van charcuterie van evervarkens. Evervarkens zijn een kruising tussen een mannetjeseverzwijn en een zeug (vrouwtjesvarken). Als u in de buurt bent van Neufchâteau dan is een tussenstop in de hoeve Ferme des Sanglochons de moeite waard.

Het woord sanglochon is een samentrekking van sanglier (everzwijn) en cochon (varken). Een alternatieve benaming is cochonglier.

De boerderij herbergt ook een museum dat aan de verschillende bereidingswijzen is gewijd: zouten of pekelen, roken en drogen. In het restaurant krijgt u de heerlijkste gerechten voorgeschoteld, met uiteraard veel aandacht voor typische streekproducten.

In het winkeltje zijn alle vleessoorten te koop verkrijgbaar en in het restaurant kunt u terecht om de honger te stillen..


Copyright Photos - Ardennes-Etape & La Ferme des Sanglochons