• NL

Entre Sel et Terre

Discreet ingericht in het eerste derde van de Craparue, stelt het restaurant 'Entre Sel et Terre' u een kwaliteitskeuken voor die zich sterk laat beïnvloeden door de zuiderse smaken.  

Entre Sel et Terre

Lekkerbekken en fijnproevers, begin al maar te watertanden!

Entre Sel et Terre is in de eerste plaats een adres om duimen en vingers van af te likken. Een keuken die het midden houdt tussen de Siciliaanse en de Belgische, vol lekkernijen en heerlijke aroma’s… Heerlijk!
Een klein overzicht? Hier de voorkeur van de chef, Dhr. Licata.
Bij de voorgerechten: Duo van aubergines met parmezaankaas en cordon bleu, geflambeerde Scampi op duivelse wijze. Bij de pastagerechten: tagliatelle met gegrilde zalm en een basilicumroomsaus. Bij de hoofdgerechten: Kalfslapje op Lombardische wijze (ham, kaas en een tomatensaus met witte wijn), Kalfslapje op Parmezaanse wijze (gevuld met parmaham, aubergine, kaas en een tomatencoulis), Roulade van pasta en aubergines… Visgerechten: een ovenschoteltje van vis en schaaldieren, rauwkost. De salades: Italiaanse salade, bonte salade met scampi…
En dan zijn er nog de toetjes!

Het restaurant heeft een eerder cosy kader. Tijdens de restauratiewerken kwamen er een paar kleine juweeltjes aan het licht: een schouw in natuursteen met een blazoen in gietijzer, gewelfstenen en een houten plafond, een prachtige wenteltrap in hout... De ideale plek voor een etentje met vrienden, met het gezin of voor een tête-à-tête…

Voeg hier nog een zacht prijsje aan toe voor een voortreffelijke prijs-/kwaliteitverhouding en een echtpaar dat werkelijk gepassioneerd is door hun nieuwe activiteit (Entre Terre et Sel opende de deuren in oktober 2004). Als u in de omgeving van Verviers komt, ben u in dit restaurant alvast aan het juiste adres!

Wij zijn dol op anekdotes:

Dhr. Licata, elektricien, werkte eerst vijf jaar als werknemer bij Vileda. Daarna vatte hij een avondcursus restaurantwezen aan. In die tijd werkte hij nog vier jaar lang van 6 u ‘s ochtends tot 2 u in de namiddag. Om ervaring op te doen ging hij tijdens het weekend in de Golden Horse aan de slag, een vermaard restaurant in Fourons Saint-Martin. Het laatste jaar van zijn opleiding zegde hij het werk in de fabriek vaarwel en vervoegde hij het team van koks in een restaurant op het place du Martyr in Verviers. Negen maanden later zouden Dhr. Licata en zijn echtgenote hun eigen Entre Terre et Sel openen. Een kok met heel wat verdiensten, niet?

Praktische informatie:

Het restaurant biedt 18 plaatsen en is volledig rookvrij. De gerechten kunnen ook worden afgehaald (-15% ten opzichte van de menuprijs).

 

Copyright foto's: Entre Sel et Terre