• NL

L'enclos des Frênes

L'Enclos des Frênes ligt in een gehucht van Rechimont en is één en al verrassing voor zijn bezoekers... Streekgerechten, minigolf, kleinvee voor de kinderen en het Studiecentrum voor de Paddestoel, gastenkamers, vakantiewoningen. Zeker een omweg waard!

 

L’Enclos des Frênes

L’Enclos des Frênes, in het gehucht Rechimont, heeft voor de bezoekers meer dan één verrassing in petto. Streekgerechten, minigolf, kinderboerderij en Centre d’Interprétation du Champignon (paddenstoeleninformatiecentrum), gastenkamers, vakantiewoningen. Een ommetje meer dan waard!

Mr. en Mevr. Octave-Longueville leggen hun gasten in de watten. De eenvoudige gerechten die het gastvrije, sympathieke en dynamische paar in de familieboerderij van Rechimont aanbiedt, zijn een eerbetoon aan de streekproducten.

Wat er zoal op het menu staat?
Gerookte kwartel met boerenpaté en frambozencoulis met spekreepjes;
Forel op z’n Ardens, met slaatje en selderpuree;
Warm geitenkaasje op sla, met frambozencoulis,
Koffie.
En dat alles voor de bescheiden prijs van 15 €.

L’Enclos des Frênes, de enige “ferme gourmande” van Wallonië, startte haar activiteiten in 1993. De projecten werden geconcretiseerd en sindsdien heeft dit landbouwbedrijf een groot restaurant met 40 plaatsen en een grote ontvangstzaal, waar groepen bustoeristen terechtkunnen.

De klemtoon ligt hier op gezelligheid. Mevrouw serveert; meneer verschuilt zich achter de vaat. Vanaf het aperitief tot het afzakkertje heerst er een gemoedelijke sfeer, die vaak nog wordt versterkt door de klanken van een draaiorgel.

Ook de kinderen krijgen er alle aandacht. Speciaal voor hen is er een minigolfterrein, helemaal gratis. Achter het gebouw kunnen ze kennismaken met de dieren van de boerderij: kippen, geiten, schapen, konijnen, eenden,... Het Centre d’Interprétation du Champignon staat voor heel het gezin open en onthult voor iedereen die het wil weten, het geheim van deze eigenaardige planten met hoed.

 

Copyright foto's - L'enclos des Frênes