Vergezichten in de Ardennen

Advies nodig tijdens uw vakantie in de Ardennen? Stel zelf een panoramaroute op doorheen de Belgische Ardennen. We hebben voor u de belangrijkste vergezichten in de drie provincies – Luik, Luxemburg en Namen – op een rijtje gezet. Ontdek het uitzicht over de Maasvallei, het panorama vanop de citadel van Dinant of de uitkijkpunten in de Hoge Venen.

Aquascoop van Virelles in Provincie Henegouwen

Aquascoop van Virelles [Provincie Henegouwen]

De Aquascope van Virelles is één van de grootste natuurreservaten van België. Een ruimte met decors met livebeelden van de fauna, een ludiek en interactief parcours in openlucht, een speeltuin, barbecue, picknickplaats, speciale evenementen bij elke seizoensverandering.

Stuwdam en meer van Nisramont in Provincie Luxemburg

Stuwdam en meer van Nisramont [Provincie Luxemburg]

Het Meer van Nisramont heeft een oppervlakte van 47 hectare. Er is een waterzuiveringsstation en elektriciteitscentrale. Een bewegwijzerde wandeling leidt bezoekers rond het meer (4 uur, 13km). U kunt er kajaks huren en er is een cafetaria ter plaatse.

Meer van Warfaaz in Provincie Luik

Meer van Warfaaz [Provincie Luik]

Op 2 km van Spa kunt u op deze natuurlijke site terecht voor wandelingen, eten, ravotten in de speeltuin, waterfietsen en vissen.

Het meer en de stuwdam van Eupen in Provincie Luik

Het meer en de stuwdam van Eupen [Provincie Luik]

De stuwdam van Eupen, ook de stuwdam van de Vesdre genoemd, ligt op slechts enkele kilometer van Eupen, aan de uitlopers van het Hertogenwald. Een uitstap naar dit stuwmeer heeft, zeker in de winter als er sneeuw ligt en het gevroren heeft, heel veel charme.

Meren van l'Eau d'Heure in Walcourt

Meren van l'Eau d'Heure [Walcourt]

De Meren van l'Eau d'Heure vlak bij Dinant: de ideale plek voor watersport, al dan niet gemotoriseerd, ontspanning en om te wandelen, bezoek aan de dam, eetgelegenheid. Of gewoon heerlijk niets doen op een zomerse dag aan het strand.

Le Tombeau du Géant in Provincie Luxemburg

Le Tombeau du Géant [Provincie Luxemburg]

Le Tombeau du Géant of het Graf van de Reus, is een prachtige plek in Bouillon. U hebt een uitzicht op deze eigenaardigheid van de natuur vanop het uitzichtpunt van Botassart. Eén van de indrukwekkendste panorama's in België.

Les Doyards in Provincie Luxemburg

Les Doyards [Provincie Luxemburg]

Vielsalm doet aan pootjebaden in het vredige meer 'Lac des Doyards', een plaats waar u kunt vissen, waterfietsen en zonnebaden.

<p>liste des lacs ardennais</p> in

liste des lacs ardennais

[]

Se balader aux abords d'un lac, pratiquer des activités nautiques ou simplement s'allonger sur la rive,… Passez une journée autour de l'un des plus beaux lacs de l'Ardenne belge ! Voici une liste non exhaustive des plus beaux sites.

Les plus beaux points de vue in

Les plus beaux points de vue []

Les paysages vallonnés des Ardennes offrent de magnifiques points de vue. Que ce soit en ville, ou à la campagne, tous offrent une vue exceptionnelle sur les alentours!

Uitzichtpunt over Frahan in Rochehaut in

Uitzichtpunt over Frahan in Rochehaut []

Uitzichtpunt in Rochehaut over Frahan en de Semois. Schitterend. Vertrek van een mooie wandeling door de bossen van 1,5 km naar Frahan. Met verrekijkers op voet (betalend, € 1) kunt u het landschap van dichterbij bewonderen.

met panorma in Provincie Luik

met panorma [Provincie Luik]

50 mètres de haut, pour avoir une vue imprenable sur les plateaux de Belgique, des Pay-Bas et d'Allemagne.