Adres :
Av. de l'Abbaye 19, 4160 Anthisnes, Belgique
fr
nl
en
Beschrijving

Welk kind heeft er nooit van gedroomd om ridder te worden?

In het Kasteel van de Avouerie komen de dromen van je kids uit! Na ontvangst van hun boekje (dat ze bij de receptie krijgen), beklimmen leerling-ridders een middeleeuwse kerker uit de 12e eeuw, de voormalige residentie van de ridders van Anthisnes. Op elke verdieping wacht hen een proef. Om als overwinnaar uit deze proeven te komen, moeten ze een beroep doen op al hun zintuigen. En dan moet het hoogtepunt nog volgen: de ridderslag! Zodra ze het officiële diploma van ridder van de heerlijkheid van Anthisnes in handen hebben, gaan ze als ridders van het kasteel de kelders in om hun dorst te lessen met een heerlijk appelsapje. Naast de ludieke proeven krijgt je kind tal van anekdotes te horen over de ridders die ooit in deze toren woonden; een toren die door de eeuwen heen trouwens opmerkelijk goed bewaard is gebleven. 

Vergeet niet om langs te komen in de winkel!

In de winkel van de Avouerie vind je niets dan lokaal geproduceerde lekkernijen. Maar we willen je ook niet voor de gek houden, want in de winkel van het Musée de la Bière et du Pèkèt krijgen toch vooral de favoriete drankjes van de Luikenaars een prominente plaats: bier en jenever!  Bij de kraampjes staan de flessen mooi naast vele andere gastronomische producten, zoals eendenpastei en -paté, mosterd, tapenades, siropen, chocolade, kruidenthee, crackers, chips, olie, azijn ... Een aanrader als je na je vakantie met een koffer vol lokale producten terug naar huis wilt keren, of als je van plan bent om je dogsitter of iemand uit je familie een pakketje lokale lekkernijen cadeau te doen.   

Het Musée de la Bière et du Pèkèt  

Het kleine Musée de la Bière et du Pèkèt in Anthisnes geeft een prominente plaats aan traditie, ambachten en de kleine brouwers uit de regio. Je komt er alles te weten over de verschillende technieken om ambachtelijk bier te brouwen en ontdekt er hoe bier het favoriete drankje van de Belgen is geworden. En de plaatselijke bierliefhebbers delen maar wat graag hun onuitputtelijke kennis. Leren, plezier maken en jezelf verwennen: die woorden beschrijven perfect wat het Musée de la Bière et du Pèkèt te bieden heeft!  

Wist je dat de Avouerie ook een kasteel is?

Hoewel het kasteel van de Avouerie in het midden van de 17e eeuw werd gebouwd in die typische Luikse renaissancestijl, omvat het ook een veel ouder gedeelte dat nu het Musée de la Bière et du Pèkèt herbergt. Deze middeleeuwse kerker uit de 12e eeuw was ooit de residentie van echte ridders, die instonden voor de bescherming van de heerlijkheid van Anthisnes. Anthisnes was tot de Franse Revolutie immers de eigendom van een abdij uit de 10e eeuw en dus een kerkelijke heerlijkheid. Een lekenbeschermer, die de titel van Avoué (of Pleitbezorger) droeg, moest de lokale bevolking beschermen tegen gevaar. Een bezoek aan het Kasteel van Anthisnes is een reis door de geschiedenis van de laatste 10 eeuwen! Een ideaal uitstapje voor het hele gezin, jong en oud, liefhebber van geschiedenis en erfgoed of niet!  

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Een souvenirgeschenk in de kleuren van het Kasteel van de Avouerie

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

Deze activiteit is geschikt voor kinderen tussen 5 en 13 jaar oud.

Tarieven

Prijs: 6 € / persoon

Inbegrepen in de prijs: het bezoek aan het Kasteel van de Avouerie en de middeleeuwse kerker (de voormalige residentie van de ridders van Anthisnes), de activiteit 'Kleine ridders', het ridderdiploma, een polaroidfoto van je kind, een appelsapje in de gewelfde kelders van het kasteel.

Contact en reserveren
Kantooruren

Reserveer je bezoek telefonisch bij onze partner.Adres van de activiteit
Av. de l'Abbaye 19, 4160 Anthisnes, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Anthisnes
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Anthisnes
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Anthisnes
- op 0km afstand
Met de fiets
Luik - Anthisnes
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luik - Anthisnes
- op 0km afstand