Adres :
Pl. Arsène Soreil, 6940 Durbuy, Belgique
fr
nl
Duur : 4 uur, tussen 10 uur en 15.30 uur (laatste vertrektijd voor de wandeling)
Beschrijving

Op een paar kilometer van Durbuy reis je namelijk terug naar de tijd toen dolmens en menhirs nog heel gewoon waren ...

 Heb je er altijd al van gedroomd om eens een menhir van dichtbij te bewonderen? Dan hebben we goed nieuws, want je hoeft helemaal niet naar Frankrijk of Groot-Brittannië te reizen. Ook bij ons vind je er, bijvoorbeeld in het charmante dorpje Wéris. Maar voor je je wandelschoenen aantrekt, duiken we graag nog even in de geschiedenis. Menhirs (stenen zuilen) en dolmens (gigantische stenen tafels) werden op verschillende momenten in de (pre)historie gebouwd, vooral tijdens het neolithicum. Die zogenaamde megalieten werden neergepoot door de landbouwers-veehouders uit die tijd. Eerst en vooral breng je een bezoek aan het Musée des Mégalithes, dat volledig in het teken staat van deze fantastische stenen constructies en het fascinerende neolithische tijdperk!

Hier neem je een fascinerende duik in het verleden. Wist je bijvoorbeeld dat de mens in diezelfde periode ook aan landbouw ging doen en vee begon te kweken? De eerste nederzettingen verschenen en de mens leerde zijn omgeving helemaal naar zijn hand te zetten. Die 'neolithische revolutie' luidde het begin in van een nieuwe levensstijl ... die ook wij vandaag de dag nog steeds hanteren! Daarnaast vertelt dit museum je meer over de gebruiken van die tijd, de manier waarop megalieten werden opgetrokken en de begrafenisrituelen die erbij kwamen kijken. Je reist door de tijd aan de hand van educatieve borden, multimediavertoningen, maquettes, afgietsels, reconstructies en archeologisch materiaal.

Na je bezoek aan het museum (30 minuten) vertrek je samen met je gids voor een pittoreske wandeltocht van 5 km (ongeveer 2 uur) om die mysterieuze dolmens en menhirs eindelijk eens 'in het echt' te zien. Op de terugweg geniet je van je voordeel als klant van Ardennes-étape: een glaasje Dolmenius, een amberkleurig bier dat je alleen hier vindt ...

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Ervaring voorbehouden aan klanten van Ardennes-étape op vertoon van hun Activity Pass

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Vaste prijs van 100 euro voor een groep tot 10 personen. Voor een groep van meer dan 10 personen bedraagt de prijs 10 euro per volwassene en 8 euro per kind.
  • Inbegrepen in de prijs: bezoek aan het museum, rondleiding bij de megalieten, een glaasje Dolmenius per persoon (of een frisdrank)
  • Cafetaria met warme snacks, terras, oprijhelling en toiletten voor PBM
  • Een deel van het museum is niet toegankelijk voor PBM. De wandelroute loopt over vlak terrein, door velden.
  • Museum met label Bienvenue Vélo
Tarieven
  • Vanaf 10 euro per persoon
Contact en reserveren
Kantooruren

15 dagen op voorhand reserveren (20 dagen voor NL)Adres van de activiteit
Pl. Arsène Soreil, 6940 Durbuy, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Érezée
- op 3km afstand
Te voet
Luxemburg - Érezée
- op 3km afstand
Te voet
Luxemburg - Érezée
- op 3km afstand