Ontdek het enige Geopark in België!

Duik in de ongelooflijke en fascinerende natuur van het Geopark Famenne-Ardenne, in het gezelschap van een RIVEO-gids. Een majestueuze en unieke plek in België die al zijn geheimen zal prijsgeven. Of toch bijna ... 

Geopark is een label van de Unesco voor gebieden waar geologisch erfgoed van internationale waarde wordt beheerd. Dit is dus wat je te wachten staat: adembenemende landschappen, karaktervolle dorpen, kastelen, wandelpaden … Ben je toe aan een uitstapje in de openlucht met het gezin? Wil je spelenderwijs leren? Dan is dit precies wat je nodig hebt! Trek eropuit met de gids van RIVEO, het referentiecentrum voor natuur en rivieren. Onderweg legt hij duizend-en-één dingen uit. Laat al je zintuigen prikkelen en neem de tijd om te genieten van elk hoekje van het Geopark Famenne-Ardenne en van zijn rotsen, landschappen en weergaloze flora ... 

Voor jong en oud 

Tijdens de wandeling kom je alles te weten over de Calestienne (Kalkzoom) en over hoe landschappen ontstaan. Via leuke activiteiten leer je ook over de vorming van rotsen, de uitzonderlijke karstverschijnselen van de vallei van de Isbelle en de werking van rivieren. Je wordt echt ondergedompeld in de geschiedenis en activiteiten van de streek ...  Kortom, je beleeft een spannende en leerzame ervaring op een prachtige plek. Liefhebbers van de natuur, geschiedenis, geologie of van de streek worden hier op hun wenken bediend! En om de dag in schoonheid te eindigen, staat er je nog een cadeautje te wachten.

Klanten van Ardennes-étape krijgen één ticket per persoon voor de expo 'Par Toutéthys!', die je meeneemt op een ontdekkingstocht langs vijf grote rivieren in de wereld. Sportievelingen kunnen ook kiezen voor één ticket per persoon voor de minigolf. Geen tijd om je te vervelen dus! 

 

Praktische informatie 

  • Wanneer: Van 10 u. tot 13 u. (van maart tot november) 

  • Auto- en fietsparking tegenover RIVEO  

  • Niet toegankelijk voor PBM 

  • Talen: Nederlands en Frans 

 

magic wand

Een geschenkje of een exclusief voordeel bij aankoop van toegangsticket(s).

Eén ticket per persoon voor de expo 'Par Toutéthys!', die je meeneemt op een ontdekkingstocht langs vijf grote rivieren in de wereld, en voor de aquariums (opnieuw toegankelijk vanaf 2022), of één ticket per persoon voor de minigolf.


Vind accommodatie in de buurt

Praktische informatie

Prijs 6€/adulte Prix par enfant : 4€/enfant. Si moins de 20 personnes : un forfait de 100€ sera demandé.
Kantooruren

Van 10 u. tot 13 u. (van maart tot november) 

Op afspraak (reserveer minstens vijf dagen vooraf) 

Telefoon +32(0)84/413571
E-mail info@riveo.be
Website https://www.riveo.be
Adres Rue Haute 4, 6990 Hotton, Belgique