Adres :
Rte de l'Amblève 56, 4987 Stoumont, Belgique
fr
nl
en
Duur : Duur van de activiteit: 2 tot 3 uur
Beschrijving

Zin om lokale producten te ontdekken terwijl je aperitieft? Dat kan bij Le Fagotin, in het hart van het mooie dorp Stoumont!

De 'Apérando' is echt iets voor jou. Langs een parcours van 3, 4.5 of 6,5 kilometer ontdek je de mooiste wandelpaden, met een roadbook boordevol foto's in de hand. Je verkent er de gevarieerde landschappen die Stoumont rijk is, van indrukwekkende bossen tot prachtige groene weiden. Is het tijd voor een aperitiefje? Vlij je dan lekker neer en geniet van de producten uit de box die je hebt meegekregen. Dat wordt smullen, want je krijgt de lekkerste lokale seizoensproducten voorgeschoteld, zoals kazen, fijne vleeswaren en een koude groentevelouté (en nog een paar heerlijke verrassingen ...). Je dorst lessen doe je dan weer met het plaatselijke bier en lekker fruitsapNeem zeker een stevige rugzak, een flesopener en een picknickdeken mee.

Jouw vipvoordeel

We hebben nog een extraatje voor jou in petto! Als gast van Ardennes-étape mag je tijdens je wandeling namelijk – op basis van de tips die je bij Le Fagotin kreeg – wilde planten verzamelen. Bij je terugkeer krijg je dan een seizoensrecept van de kok van Le Fagotin. Ideaal om je oogst zelf in een heerlijk gerecht om te toveren. Van een unieke (en lekkere) ervaring gesproken!

Copyright © fotos: Fagotinasbl

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Een klein seizoensrecept, geschreven door de kok van Fagotin, waarmee u de wilde planten kunt bereiden die u tijdens uw wandeling in de natuur hebt gevonden. Gelieve de code AE2024 te vermelden bij jouw online-boeking.

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Ervaring mogelijk gedurende het hele jaar alleen op zaterdag, zondag en feestdagen. 
  • Groepen van maximaal 12 personen. 
  • Mogelijkheid om extra drankjes ter plaatse te kopen. 
  • Mogelijkheid om jouw fiets in de tuin achter te laten. 
  • Mogelijkheid om een ezel te huren voor de "Apérando" voor 30 euro. De ezel kan een kind dragen van minimaal 3 jaar oud en minder dan 30 kg. 
  • Het roadbook voor de wandeling is beschikbaar in het Frans, Nederlands of Engels.

 

Psst: Elke 2e zaterdag van de maand biedt Le Fagotin een unieke ontmoeting met de boerderijdieren. In de idyllische omgeving van Le Fagotin mogen je kinderen naar hartenlust de dieren verwennen. Geiten, pony's, ezels, kippen, schapen ... In hun gezelschap geniet je in het prachtige dorpje Stoumont van een heerlijke vakantie met je gezin. Te midden van prachtige natuur maak je kennis met de boerderijdieren, mag je het pluimvee voederen ... In het seizoen krijg je zelfs de kans om, onder het toeziende oog van een begeleider, geiten te melken en kaas te maken!

Tarieven
  • 20 Euros per individuele box of 50 Euros per familiebox voor de "Apérando."
  • 12 Euros per persoon voor de boerderijactiviteit (gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar). Als u deze activiteit op een ander moment dan de 2e zaterdagen van de maand wilt doen, kan deze ook worden geprivatiseerd en kost het 120 Euros voor een groep van maximaal 12 personen (inclusief kinderen en baby's).
Contact en reserveren
Kantooruren

Reserveer minstens drie dagen op voorhand.Adres van de activiteit
Rte de l'Amblève 56, 4987 Stoumont, Belgique

De omgeving ontdekken

Namen - Somme-Leuze
- op 41km afstand
Te voet
Namen - Ciney
- op 55km afstand
Te voet
Namen - Ohey
- op 43km afstand
Te voet
Luik - Lontzen
- op 34km afstand
Te voet
Luik - Blieberg
- op 40km afstand