Adres :
Sq. Astrid 79, 6700 Arlon, Belgique
Beschrijving

Aarlen is de hoofdstad én waardige vertegenwoordiger van de provincie Luxemburg. Architecturaal erfgoed, geschiedenis, natuur, musea en folklore ... Laat je eerst verrassen door de vele bezienswaardigheden en activiteiten in de stad voordat je de prachtige omgeving verkent. 

Je stapt er langs indrukwekkende gebouwen (zoals het beschermde Provinciaal Paleis en het voormalige Justitiepaleis) met het wapenschild van de provincie, ontworpen door architect Jamot. Ook de moeite waard is het station in Lotharingse kalksteen en blauwsteen. In de omgeving hiervan vind je onder meer gebouwen in art nouveau. Heb je een passie voor de klassieke oudheid? Dan zijn de Romeinse toren van Jupiter en die van Neptunus (twee beschermde monumenten) of de overblijfselen van de Romeinse thermen (die wijzen op de belangrijke rol van de Semois in de omgeving) jou op het lijf geschreven. Een romantisch type? Wandel naar de Koninklijke Trap of de Charmilles de Cornouillers, die vroeger de natuurlijke kloostergang van het kapucijnenklooster vormden en vandaag meer dan 350 jaar oud zouden zijn!

Overal natuur

In Aarlen is de natuur hét gespreksonderwerp van de dag. Het bronzen beeld 'De roep van het woud', dat een burlend hert voorstelt. De kalkstenen bekkens die de bronnen van de Semois aanduiden. Of een rivier die je via het wandelpad 'Coulée verte' kunt volgen, terwijl je in het Musée Gaspar dierensculpturen kunt ontdekken. Maar de stad herbergt ook een Militair Museum, het Internationale Scoutsmuseum, het Fietsmuseum en het Provinciaal Archeologisch Museum! En last but not least: Aarlen heeft heel wat volkse tradities. Vier Faaschtebounen, de traditionele Meidrankfeesten of het feest van het burlend hert. Of stap mee in de fakkeltocht. Of reis terug in de tijd tijdens het Gallo-Romeinse weekend 'Veni Vidi Orolaunum' … Aan folklore geen gebrek!

 

Copyright foto's: Ardennes-étape / Visit Wallonia

Te doen

 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 3km afstand
Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 3km afstand