Adres :
Lac de l'Eau d'Heure, Belgique
Beschrijving

Met zijn stuwdam, vijf kunstmatige meren, bossen en weiden is dit een uniek, ongerept stukje natuur en een belangrijke toeristische trekpleister met talloze activiteiten en infrastructuren. Hier moet je geweest zijn!

Zin om je ogen de kost te geven? Om je longen vol te zuigen met zuurstof en je te goed te doen aan natuurpracht? Dan zit je hier goed. De meren vormen een uitzonderlijke omgeving. Van bovenaf gezien beneemt dit prachtige landschap je de adem. Naast de vijf kunstmatige meren (waaronder het befaamde Lac de la Plate Taille) is de stuwdam hier ongetwijfeld de meest indrukwekkende bezienswaardigheid. Van binnenuit gezien is dit de grootste van België. Een (heel leerrijk!) bezoek brengt je van diep in de ingewanden van de dam tot aan de top van de toren (toch wel 107 meter ...), met een uitzicht van 360° over het hele gebied van de Lacs de l'Eau d'Heure. Tel bij dit uitzonderlijke uitzicht een indrukwekkende glazen vloer (blijf hier weg als je hoogtevrees hebt!) en je zult echt naar adem moeten happen!

Een schat aan activiteiten

Je vindt hier alle ingrediënten voor een ontspannende en onvergetelijke dag. Het wordt niet gemakkelijk om te kiezen uit de vele aanlokkelijke activiteiten! Een greep uit het aanbod: Fietsen rond de meren op de RAVel-route. Een tochtje op het meer met de Amphibus. Een rondrit met het toeristentreintje. De omringende natuur verkennen. Op avontuur gaan in de bomen en met de mountainbike. In de tropische sfeer van het waterpark duiken. Relaxen in het wellnesscentrum. Je uitleven in de vele speeltuinen. (Leren) zeilen, windsurfen, kajakken, paddleboarden, jetskiën, waterskiën, duiken, golfen ... Gaat het je al duizelen? Of krijg je er niet genoeg van? Kom dan maar snel hierheen!

Copyright foto's: Visit Wallonia 

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Te voet
Te voet
Henegouwen - Froidchapelle
- op 1km afstand
Te voet
Henegouwen - Froidchapelle
- op 1km afstand
Te voet
Henegouwen - Froidchapelle
- op 3km afstand
Te paard
Henegouwen - Froidchapelle
- op 3km afstand