Adres :
Parc naturel des deux Ourthes, Rue de la Roche 8, 6660 Houffalize, Belgique
Beschrijving

Geniet je graag van de natuur om je heen tijdens een wandeling langs het water? Dan is dit jouw gedroomde vakantiebestemming! Het Natuurpark van de Twee Ourthes in Luxemburg is een uitgestrekt gebied met gezellige dorpjes, wilde landschappen, adembenemende valleien en sprookjesachtige beekjes.

Het Natuurpark van de Twee Ourthes strekt zich uit over 76.000 hectare in het noordwesten van de provincie Luxemburg en omvat de gemeenten Bertogne, Gouvy, Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Sainte-Ode en Tenneville. Dit enorme, ongetemde gebied dankt zijn naam aan de twee valleien waar de bronnen van de oostelijke en westelijke tak van de Ourthe liggen. In het park ontdek je de Ardennen in al hun glorie: typische Ardense dorpjes, bosrijke ingesloten valleien, venen en moerassen, grasvelden, landbouwplateaus …

Paradijs voor flora en fauna

In het Natuurpark van de Twee Ourthes ontdek je verschillende facetten van de natuur. Door de uiteenlopende landschappen heen ga je op ontdekkingstocht in de gevarieerde rijkdom van de weelderige Ardense natuur, waar fauna en flora in harmonie leven. Wandel langs kristalheldere stroompjes, laat je verrassen op de educatieve routes langs de Ourthe, bewonder de omgeving en neem rustig je tijd. Bekijk zeker de wandelroutes in het Natuurpark, want er zijn tientallen trajecten voor alle niveaus (zoals het beroemde Escapardenne Trail). Wedden dat je het hart van de natuur hoort kloppen in de ruisende blaadjes en het klaterende water?

Copyright foto's: Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Houffalize
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Houffalize
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 4km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Houffalize
- op 5km afstand