Adres :
La Moligneé, 5537 Anhée, Belgique
Beschrijving

De vallei van de Molignée is zonder twijfel een droomlocatie voor sportliefhebbers. Als je alles wilt ontdekken wat deze vallei te bieden heeft, kun je maar beter sterke kuitspieren hebben! Met een spoorwagentje of met de fiets: aan jou de keuze. Op je plaatsen, klaar ... Start!

Dit is pas een activiteit die je niet elke dag tegenkomt: op avontuur gaan met spoorwagentjes!  Spoorwagentjes, zei je? Jazeker. Een spoorwagentje is een soort kar die op de spoorwegen rijdt en meestal wordt gebruikt om de sporen te inspecteren en te onderhouden. De wagentjes die je hier kunt huren, zijn de toeristische versie: een soort spoorfiets met pedalen. En dan? Dan klim je met je groep op de kar en ... trap je uit alle macht. Er zijn verschillende routes die je kunt afleggen. Sommige duren één tot twee uur, andere tot een halve dag. Spoor bijvoorbeeld naar de ruïnes van het Kasteel van Montaigle of het oude station van Maredsous, en doorkruis een van de mooiste dorpen van Wallonië: Sosoye.

Tussen kastelen en abdijen

Zoals iedere fietsliefhebber wellicht al weet, liggen in de vallei van de Molignée ook enkele van de mooiste RAVeL-routes. Langs burchtruïnes en de muren van de abdijen van Maredsous en Maredret snuif je op deze trajecten de geschiedenis van de streek op. Tussen de kasseien van de smalle straatjes en de oevers van de Maas komt het middeleeuwse verleden van de vallei tot leven: het fort van Crèvecoeur, de ruïnes van Poilvache en Montaigle, de dorpen Sosoye en Falaën ... Geef je ogen de kost tijdens je rit! Oef, tijd voor een welverdiende pauze ... Wat dacht je van een lekker stukje kaas en een fris biertje?

Copyright foto's: Visit Wallonia / Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Anhée
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 2km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 2km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 2km afstand
Te voet
Namen - Anhée
- op 2km afstand