Beschrijving

Chimay, een klein stadje in de Belgische Ardennen, is vooral bekend van het heerlijke trappistenbier en de uitstekende kazen. Maar Chimay is meer dan dat: de natuur in de omgeving – tegen de Franse grens – is adembenemend en de abdijen en kastelen zijn absoluut een bezoekje waard. Op en uurtje rijden ligt Dinant, een ander gezellig Ardens stadje. Chimay is dus de ideale plek van een heerlijk weekendje Ardennen.

De stad Chimay is gelegen op een grote open plek, open naar het Ardense bos. Laat u verleiden door zijn bewonderenswaardig religieus patrimonium: veel zeer mooie gebouwen liggen verspreid over de verschillende dorpjes. Geniet verder van het aangename, levende stadscentrum, waar u de niet te missen bieren van Chimay, rood, blauw en tripel, kunt proeven.
 
In de omgeving
Het kasteel van de Prinsen van Chimay en de abdij van de trappsiten (brouwerij en kaasmakerij), waar u de overheerlijke producten kunt proeven, zijn een must. Dit en de magnifieke meren van Virelles met hun specifieke fauna en flora, de stroschuur en de toeristische trein maken van deze prinselijke stade en schitterende vakantiebestemming. Zin in actie? Ontdek dan de boerengolf!

 
Copyright Photos - Ardennes-Etape

De omgeving ontdekken

Te voet
Henegouwen - Chimay
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Henegouwen - Chimay
- op 2km afstand
Te voet
Henegouwen - Chimay
- op 2km afstand