Beschrijving

Froidchapelle is één van de ‘laatste' plekjes in de Belgische Ardennen. Het ligt in de provincie Henegouwen, op enkele kilometers van de Franse grens. Bovendien zijn er de Meren van l'Eau d'heure, grote stuwmeren waar alle watersporten beoefend worden: surfen, waterfietsen, vissen,... En als u er zin in hebt, bent u op minder dan een uur in Dinant, een prachtig stadje in de Belgische Ardennen met een schitterende citadel.

Froidchapelle, gelegen in de hiel van Henegouwen, is een uitgesproken streek van water. De gemeente herbergt de meren van Eau d’Heure, het grootste geheel van kunstmatige meren van België. U kunt er talloze sportieve en ontspannende activiteiten ondernemen. Maar Froidchapelle is ook synoniem van tal van bewegwijzerde wandelingen, die door een landelijk landschap en een zo veel mogelijk beschermde natuur lopen.
 
In de omgeving
Naast de magnifieke meren van Eau d’Heure (waar u in willekeurige volgorde kunt zeilen, kanovaren, kajakken, duiken, …) vindt u ter plaatse speeltuinen, petanquebanen, tennisterreinen en een parcours voor boerengolf! Verder kunt u een uitstap maken naar de Trappistenabdij van Chimay (brouwerij en kaasmakerij), waar u de heerlijke producten kunt proeven, en naar de magnifieke meren van Virelles.
 
Copyright foto's: M.Pinpin, J-M. Frère et M.Van Herck

De omgeving ontdekken

Te paard
Henegouwen - Froidchapelle
- op 0km afstand
Te voet
Henegouwen - Froidchapelle
- op 1km afstand
Te voet
Henegouwen - Froidchapelle
- op 1km afstand
Te voet
Henegouwen - Froidchapelle
- op 1km afstand
Te voet