Boek uw vakantiehuis en bezoek Hoei

Hoei is de stad van de fonteinen en standbeelden en verrast u op iedere hoek van de straat. Het is een van de oudste stadjes in België en doorheen de jaren is de authenticiteit buitengewoon goed bewaard gebleven. Als u in de buurt bent, moet u zeker het Fort van Hoei en de Grote Markt bezoeken en de dag afsluiten met een drankje op een zonnig terras. Bovendien ligt Durbuy, één van de mooiste plekjes in de Ardennen, op slechts een kleine 40 minuten van Hoei.

Hoei

Men zegt wel eens dat Hoei (Frans: Huy) de parel van de Condroz is. Het is vooral een van de oudste steden van België. Ze bewaarde haar grote architecturale rijkdom (collegiale kerk, Chestia, oud Hoei, fort …) terwijl ze moderniseerde. Het stadcentrum is zeer levendig en actief. In dit Land van Fontein en Standbeeld, worden uw wandelingen door de stad opgesmukt door vele mooie zaken en talloze kunstwerken die het bekijken waar zijn.


In de omgeving

De streek is een ware goudmijn aan kastelen, met name het kasteel van Jehay en al diegenen die langs de Maas gelegen zijn. Overigens, de aanwezigheid van deze aangename waterloop belooft ook leuke cruises met een schip of bootje. Hoei is ideaal gelegen tussen Namen en Luik, zodat u kunt profiteren van de attracties die beide provincies aanbieden (klimmen, grotten, wildparken, musea, citadellen …).

De speeltuin van Mont Mosan is uitstekend voor een uitstapje met de kinderen.


Copyright foto's: Ardennes-Etape