Boek uw vakantiehuis en bezoek Redu

Het dorpje Redu, één van de kleinste dorpjes in de Belgische Ardennen, is het paradijs voor boekenliefhebbers. Kom snuisteren op zoek naar een zeldzaam exemplaar en verken dit authentieke dorpje. Redu ligt in de prachtige natuur van de provincie Luxemburg en is meer dan geschikt voor een stevige wandeling. Bovendien ligt Redu slechts een half uurtje van Rochefort en van Han-sur-Lesse, twee pareltjes in de Belgische Ardennen.

Redu – Village du Livre

Een vijfhonderdtal inwoners telt het dorpje Redu. Maar ieder jaar bezoeken duizenden en duizenden toeristen, nieuwsgierigen en boekenliefhebbers dit idyllische plekje in de provincie Luxemburg in de Belgische Ardennen.

Het begon allemaal in 1979 toen Noël Anselot terugkeerde van een bezoek aan Hay-on-Wye, een dorpje in Wales. Hij was er getuige van hoe het plaatsje helemaal in het teken stond van de passie voor boeken en besloot een gelijkaardig project op te zetten in Redu.

Na veel overleg en tientallen brieven naar boekhandelaars vond het allereerste Boekenfeest (Fête du Livre) plaats in Redu tijdens het paasweekend ‘84. Het succes was enorm, wat heel wat boekhandelaars en ambachtslui ertoe bracht zich in het kleine dorpje in de Belgische Ardennen te vestigen. Het dorpje kreeg zo zijn naam “Boekendorp Redu” of “Redu, Village du Livre.”

Het Boekenfeest van Redu wordt jaarlijks tijdens het paasweekend georganiseerd en er komen steeds meer bezoekers opdagen.

Om de authenticiteit te bewaren hebben de boekenwinkels in Redu allen discreet hun intrek genomen in de bestaande gebouwen – huizen, schuren en stallen – in het dorpje. In augustus vindt bovendien de Nacht van het Boek plaats: de winkels zijn dan de ganse nacht open en artiesten en straatkunstenaars brengen de juiste sfeer naar het dorp.


Librairie Ardennaise
Kijk eens rond in deze tweedehands boekenwinkel. Vooral geschiedenis en religie komen aan bod. Er bevindt zich ook een museum met antiek drukmateriaal.

La Gourmandine
Voor een hapje en/of een drankje kunt u terecht bij La Gourmandine. Op een groot terras kunt u genieten van de zon en een Belgisch biertje.

Framboiseraie
Pluk uw eigen frambozen en proef allerlei heerlijke producten.

Copyright foto's: Ardennes-Etape et www.laphoto-postale.be