Adres :
Pl. du Monument 1, 4900 Spa, Belgique
Beschrijving

In de Belgische Ardennen ligt Spa, de waterstad waar ontspanning centraal staat. Met haar thermen, casino, racecircuit en talloze culturele evenementen is Spa de ultieme bestemming voor koppels, gezinnen en vriendengroepen.  

Spa ligt in het zuiden van de provincie Luik. De stad is vooral bekend om haar thermen, waar je helemaal tot rust komt en je je van kop tot teen in de watten kunt laten leggen met een cocktail (of een ander drankje) in de hand. Deze plek is zo iconisch dat het woord 'spa' in verschillende talen is uitgegroeid tot de term voor een wellnesscentrum! Na een dagje ontspannen kun je rustig door de straatjes vol gezellige restaurants en winkels wandelen. In juli worden de pleinen van Spa omgetoverd tot een groot festivalterrein voor Francofolies, een sfeervol evenement met concerten waarop jong en oud uit de bol gaan! Autofans vinden dan weer hun gading op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps, waar het hele jaar door wat te beleven valt.    

Frisse lucht opsnuiven 

Als je graag een frisse neus wilt halen in de vrije natuur, dan moet je aan het meer van Warfaaz zijn, waar de kleuren met de seizoenen mee veranderen. Je kunt er wandelen, vissen, eten en een glaasje drinken terwijl de kinderen plezier maken in de speeltuin. Ook het Domein van Berinzenne is zeker een bezoek waard: in dit domein aan de rand van het Veen van Malchamps vind je tal van mooie wandelpaden (met wegwijzers), een panoramische route, picknickvelden en musea. Kortom: alles wat je nodig hebt om samen met je gezin of vrienden een ontspannende dag in de natuur te beleven! 

 

Copyright foto's: Ardennes-Etape

Te doen

 

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

In het centrum van de stad Spa kunt u een bezoek brengen aan het restaurant Côté Proche, dat een smakelijke keuken met streekproducten aanbiedt.

Adres: Place royale 9, 4900 Spa

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Spa
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Spa
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Spa
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Spa
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Spa
- op 1km afstand