Adres :
Lac de Warfaaz, 4900 Spa, Belgique
Beschrijving

Op slechts 2 kilometer van Spa ligt dit wonderlijke stukje natuur. Het hele jaar door kun je er ontspannen tijdens wandelingen, bij een lekkere maaltijd, in de speeltuin, op een waterfiets of met een vishengel in de hand.

De geschiedenis van het meer van Warfaaz begint op 26 juli 1882, wanneer de Wayai, een zijrivier van de Hoëgne, uit haar oevers treedt en de stad Spa overspoelt. Om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt, bouwt de stad een dam. Na vier jaar is het meer van Warfaaz een feit. Vandaag vind je hier een prachtig stukje natuur dat verrast met een schilderachtige omgeving en een goed doordachte infrastructuur. Want rond het meer is van alles te doen, voor groot en klein!

Plezier en ontspanning

Dankzij de geasfalteerde paden is deze omgeving ideaal voor mooie fietstochten en wandelingen, al dan niet met een step of wandelwagen. Zwemmen is hier verboden, maar je kunt wel waterfietsen huren om een tochtje op het meer te maken (van april tot oktober). Hier komt iedereen tot rust. Tijdens het visseizoen (vergeet je vergunning niet!) sla je hier misschien wel zalmforel, snoek, snoekbaars of een heleboel andere vissen aan de haak. Kortom, een paradijs voor vissers! Honger gekregen van al die frisse lucht? Geniet van een heerlijke maaltijd in de brasserie aan het meer, op het prachtige terras met uitzicht op het landschap. De kinderen leven zich ondertussen uit in de speeltuin!

Copyright photos: Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Spa
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Spa
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Theux
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Spa
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Jalhay
- op 2km afstand