Adres :
N68 62, 6690 Vielsalm, Belgique
Beschrijving

In het hart van de Belgische Ardennen ligt Vielsalm, de ideale bestemming voor natuurliefhebbers, mountainbikers, skiërs en boswandelaars. Kinderen worden dan weer betoverd door de sprookjes en legenden die deze mysterieuze streek rijk is! 

In het noordoosten van Luxemburg ligt Vielsalm, een betoverende streek met eindeloze naaldbossen en pittoreske dorpjes die tussen de uitgestrekte grasvelden genesteld zijn. Op het programma staan tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals zwembaden, musea, tennis, uitstapjes naar het meer, wandelingen, mountainbikeparcours ... Er is voor ieder wat wils. Trek in de winter je ski's aan op de Baraque de Fraiture, een van de hoogste punten in België. Hou je van langlaufen of alpineskiën? Leef je dan uit op de skipistes! Kriebelt het om de omgeving te gaan verkennen? Na twintig minuutjes in de auto sta je in Sankt-Vith, Stavelot, Houffalize of Malmedy. Zo ontdek je in één uitstap verschillende typische Ardense plekjes!  

Geschiedenis en legenden 

Vielsalm is ook rijk aan geschiedenis: er werd bijvoorbeeld coticule ontgonnen, een plaatselijke steensoort die volgens de overlevering buitengewone eigenschappen zou hebben ... Voor de kinderen zijn er tal van boeiende legenden, heksenverhalen en andere kleine mirakels die in de streek zouden zijn gebeurd. Na je bezoek hebben de Macralles du Val de Salm geen geheimen meer voor hen ... Griezelen gegarandeerd!  

 

Copyright foto's: Copyright photos: Fly Along, WBT_François.Struzik, FTLB, Vielsalm Tourisme

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

Een picknick of een barbecue? 

Langs de weg "Neuville - Commanster" vindt u de open plek "So Bèchefa", waar paviljoens en barbecues van lokale materialen staan, die het hele jaar door gratis beschikbaar zijn. 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Vielsalm
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Vielsalm
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Vielsalm
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Vielsalm
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Vielsalm
- op 1km afstand