Boek uw vakantiehuis en bezoek Vielsalm

Vielsalm ligt precies tussen Malmedy en Houffalize, echt in het hart van de Belgische Ardennen. Het is de ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, perfect voor mountainbiking of een wandeling door het bos. Er is voldoende variatie voor iedereen. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten bij de verhalen en legenden over deze streek.

De streek van Vielsalm ligt in het noordoosten van de provincie Luxemburg, op een boogscheut van Houffalize, Saint-Vith, Stavelot en Malmédy. U zal vast betoverd worden door de onmetelijke sparrenbossen, de typische dorpen en gehuchten, gelegen in groene weiden.

Vielsalm is vooral voor wandelaars, trekkers en liefhebbers van de mountainbike de ideale bestemming. U vindt er een brede waaier activiteiten voor jong en minder jong. Drie musea, drie zwembaden, drie tenniscourts, petanquepistes, een meer om te vissen of waterfietsen, een bowlingbaan, een fitnesszaal, een dierenpark, verschillende speeltuinen,… Voor elk wat wils. Ook wat restaurants betreft vindt u zeker de keuken van uw gading.
Voor uw dagelijkse noden biedt het centrum van Vielsalm u heel wat handelszaken : bakkers slagers, banken (meerdere, wat een luxe!), supermarkten, postkantoor, apotheken en kledingzaken voor alle stijlen.

Ardennes-Etape heeft Vielsalm en zijn 23 dorpen van oost tot west en van zuid naar noord afgeschuimd, op zoek naar alle geheimen en de beste manier om er van te genieten.

Als u voor uw vakantie voor Vielsalm kiest, dan ontdekt u veel meer dan alleen maar een uitgestrekt groen gebied. Vielsalm is op de eerste plaats een geschiedenis van mineralen die de bodem van de Salm uniek hebben gemaakt door de slijpsteen. Een streek die rijk is aan heksenverhalen en andere wonderen. Het is ook een vallei waar de Glain door stroomt, de vallei van de Salm genaamd en een plateau ter hoogte van Fraiture en het staatswoud van het Grand Bois. De gemeente strekt zich uit over bijna 14.000ha, waarvan twee derde bos, en ligt op een hoogte die varieert van 300 tot 650m. Vielsalm telt vandaag 8000 inwoners, d.i. een bevolkingsdichtheid van 50 inwoners per km² : wat een vrijheid !

 

Copyright foto's: P.Willems, P-Y. Sougné et FTLB