Boek uw vakantiehuis en bezoek Weismes

Weismes (Frans: Waimes) ligt in de Belgische Oostkantons en huisvest het Signal de Botrange, met 694 meter het hoogste punt van België. Het is de perfecte vertrekplaats – of aankomstplaats – voor een heleboel wandelingen doorheen de Hoge Venen en de Belgische Ardennen in het algemeen. Als u op zoek bent naar een gezellig stadje in de buurt, dan kunnen we u met de grootste overtuiging Malmedy aanraden. Het ligt op slechts enkele minuutjes van Weismes.

Nood aan een ontspannend weekend in de Ardennen? Met zijn zeshonderd meter hoogte is Weismes een aangename plaats om te verblijven. Deze hoogstgelegen gemeente van België is vooral bekend voor de Signal de Botrange. Voor liefhebbers van wandelen en natuur is dit een droomplek waar ze bovendien ook naar hartenlust kunnen genieten van de prachtige uitzichten. Aan water hebben ze in Waimes ook niet tekort. Door de gemeente stroomt de Amblève en de riviertjes van de Warche maar ook vindt je er het Meer van Robertville terug.
 
In de omgeving
Niet alleen is Weimes een leuk oord, ernaast ligt de levendige stad Malmedy. Breng er zeker een bezoek aan de verschillende musea, de kathedraal of maak een monumentenwandeling doorheen de stad. Meer zin om te ontspannen? Vissen, minigolven, kanovaren, kajakken of tennissen aan het meer van Robertville, wat wil je nog meer? Bovendien zijn avontuurlijk sporten ook zeer aanwezig in deze streek.
 
Copyright foto's: Ardennes-Etape et centre nature de Botrange